PRØV 14 DAGE GRATIS Aktiver tilbuddet
54 Anmeldelser
3.28
Sprog
Svensk
Kategori
Personlig udvikling
Længde
32M

Sömnversion av Den lättaste avslappningsövningen någonsin

Forfatter: Sophie Grace Meditationer Oplæser: Sophie Påhlsson Lydbog

Den här versionen är till för dig som redan är bekant med originalversionen av Den lättaste avslappningsövningen någonsin. Originalversionen av är avsedd att användas på dagtid. Då många ändå gärna vill använda den för att underlätta insomningen har den avslutande ”väckningen” klippts bort i den här versionen. Det innebär att när din kropp väl har slappnat av så kommer musiken att fortsätta spela i ytterligare 25 minuter och istället för att författaren/uppläsaren hjälper dig avsluta övningen så kommer musiken bara att fasas ut.

I Den lättaste avslappningsövningen någonsin har den korta avslappningsövning som inleder den guidade meditationen Rosenträdgården fått bli huvudmomentet och bilda en lätt avslappningsövning som passar alla, både (de flesta) nybörjare och vana meditatörer. De versioner av övningen som inte har hjärnvågsstimulerande frekvenser i bakgrundsmusiken kan också göras av lite äldre barn, cirka 10-12 år och uppåt. Övningen inleds med att du först får känna in känslan av din andning. Därefter får du hjälp att slappna av först i benen, sedan i höfterna, därefter i magen bröstet och ryggen, följt av dina händer och armar, därefter i nacken och halsen, och till sist i dina ansiktsmuskler. När du har slappnat av i kroppen får du sedan bar vila till vacker bakgrundsmusik.

Uppläst av författaren. Musik: Serenity av Chris Collins.

Sophie Grace Meditationer är en sydvästsvensk meditationsinstruktör som först började skriva guidade meditationer för eget bruk då hon saknade övningar på svenska som hon ville lyssna på. Hon fokuserar på övningar som hon själv tycker om, oftast baserade på tekniken guided imagery (på svenska ungefär vägledd dagdröm eller dagdrömsmeditation), och som ska gå att använda om och om igen. Då Sophie också har en master i engelska med specialisering i översättning har hon också översatt och läst in denna titel på engelska. Den heter då Nighttime Version of The Easiest Relaxation Exercise Ever. Pseudonym på engelska är Sophie Grace Meditations.

© 2019 Plotline Books (Lydbog) ISBN: 9789189073012