PRØV 14 DAGE GRATIS Aktiver tilbuddet
1740 Anmeldelser
4.08
Serie
Del 1 af 10
Sprog
Svensk
Kategori
Personlig udvikling
Længde
47M

Somna med Mikael Persbrandt: Sömnrummet

Forfatter: Helena Kubicek Boye Oplæser: Mikael Persbrandt Lydbog

Mikael Persbrandt läser här en text att lyssna på när du vill sova. Han hjälper dig att visualisera en plats som heter Sömnrummet – ett rum där du hittar lugn, avkoppling och avslappning. Så lägg dig gärna till rätta nu och ta några djupa avslappnande andetag.

LYSSNA FÖR ATT SOMNA BÄTTRE
Det här är behagliga texter som baseras på vetenskapliga metoder som hjälper dig att släppa taget om dina tankar och känslor och slappna av i kroppen för att somna snabbare.

Texterna utgår från mental visualisering, som vi vet har en nedvarvande funktion, och de har även inslag av KBT och ACT. Berättelsen byggs upp av olika moment såsom att uppleva saker med alla sinnen och att tänka sig igenom kroppen likt kroppscanning i mindfulness. De övar dig även i acceptans, vilket innebär att bara låta tankar och känslor vara utan att reagera på dessa. Detta sammantaget bidrar till att sänka vårt stresspåslag, vilket behövs för att vi ska komma till ro och somna.
Du kommer märka att texterna är uppbyggda på ett sätt som gör att du stegvis varvar ner och kanske till och med zoomar ut. Det går bra att lyssna på hela texten eller att stanna precis där du vill. Du kan lyssna på samma berättelse varje kväll eller välja mellan de olika. Du kommer säkerligen hitta din favorit.
Författaren Helena Kubicek Boye är legitimerad psykolog, författare och föreläsare och har arbetat med att behandla sömnproblem i mer än 15 år.

© 2020 Storytel Original (Lydbog) ISBN: 9789179097936 Originaltitel: Sömnrummet

Opdag mere af