64 Anmeldelser
4.42
Serie
Del 1 af 13
Sprog
Svensk
Kategori
Personlig udvikling
Længde
40M

Börja där du är - Introduktion

Forfatter: Magdalena Mecweld Oplæser: Magdalena Mecweld Lydbog

Magdalena Mecweld är Sveriges yinyoga-profil och författare. Hon var en av de första svenska lärarna att hålla yinyoga-utbildningar i Sverige. I denna inledande del i serien VILA DIG I FORM berättar Magdalena om sin egen yogaresa och om vad yinyoga är. De andra delarna är olika pass, där du bara behöva lyssna på Magdalena när hon lotsar dig genom de olika positionerna.

YINYOGA passar alla människor och kroppar. Yinyogan fyller hela dig med färsk, ny energi (kallas qi eller prana) och lugnar ditt sinne. Vi fokuserar på yin-delarna i kroppen såsom skelett, myofascia, bindväv (som är en del av fascian), ligament, inre organ och de så kallade meridianerna.
Du behöver inte ta på dig särskilda kläder. De mycket enkla ställningarna utförs alltid liggande eller sittande. Du stannar i varje ställning under flera minuter och praktiserar samtidigt medveten närvaro i stunden.
I yinyogan stretchar vi inte, vi drar inte och vi vill undvika att hålla kroppen i ytterlägen. Vi slappnar av och låter kroppen vara och kommer på så sätt mycket djupare (så kallad passiv stretch). Yinyoga är ett utmärkt komplement till annan fysisk aktivitet såsom löpning, styrketräning och andra mer dynamiska yogastilar.

© 2021 Storyside (Lydbog) ISBN: 9789180139724 Originaltitel: Vila dig i form

Opdag mere af