Den digitala barnvakten Prøvelyt

Den digitala barnvakten

Prøv gratis

Den digitala barnvakten

Forfatter:
Patrik Wincent
Oplæser:
Lisa Romée
Lydbog
E-bog

Det digitala har blivit vår tids barnvakt.
Vi har alla sett ettåringar som ännu inte lärt sig att tala, men som kan starta en iPad eller mobiltelefon med fingret. De vet redan vad de ska göra för att skapa en aktivitet som ger snabba belöningar. Vi skapar den perfekta elektroniska barnvakten genom att slänga iPaden i baksätet under bilsemestern för att hålla dem tysta och lugna och uttrycker stolt: Ja, detta borde hålla dem sysselsatta ett tag.

Dagens barn utsätts för en rad olika typer av skärmar, mobiler, surfplattor och datorer. Denna exponering kan för vissa vara skadlig för deras fysiska, psykiska och sociala utveckling.
Är det då fel att barn spelar och engagerar sig digitalt? Självklart inte, fördelarna är större än nackdelarna. De lär sig engelska snabbare, samarbetar bättre, förbättrar reaktionsförmågan och mycket mer.

Teknologin är självfallet en del av vår samtid och framtid, men vi behöver vara vaksamma på de negativa konsekvenserna av missbruk, framför allt vad gäller de mindre barnen. För små barns användning av teknologi kan leda till försenad språklig och motorisk utveckling.
Fram till tjugo års ålder år har vi ungefär 115 000 vakna timmar. Vad våra barn gör med dessa timmar kommer att forma dem som vuxna människor. Men vi måste titta på ramarna och hur man sätter gränser.
Med Den digitala barnvakten vill författaren vägleda föräldrar och personer som arbetar med barn att skapa sunda ramar kring skärmanvändningen. Här hittar du det senaste kring vad forskningen säger, vilka symptom vi börjat se redan nu och vad vi kan förvänta oss av framtiden.
Förhoppningen är att boken ska vara en bra hjälp för blivande föräldrar eller föräldrar som har små barn (0-10 år), och som behöver tips och konkreta råd kring hur de skall förhålla sig i hemmet och i sin vardag kring barnens teknologi.

OM FÖRFATTAREN
Patrik Wincent är grundare till Internetakuten & Dataspelsakuten, auktoriserad terapeut, coach, författare och föreläsare med många års erfarenhet kring arbeten med missbruks- och beroendeproblematik. Som expert inom området förekommer Patrik ofta i media som t ex TV4, SVT, P3, Aftonbladet, Sydsvenskan, Expressen, DN mm. Patrik är en populär föreläsare inom ämnen som rör olika sorts digitala beroenden så som av dataspel, mobilmissbruk, internet och sociala medier.

Patrik Wincent har skrivit böckerna Den Digitala Drogen och När vi släpper kontrollen. Såväl de äldre som den nya boken är praktiska hjälpmedel för lärare, föräldrar och socialarbetare som har en kontinuerlig kontakt med barn och ungdomar.

Sprog:
Svensk
Kategori:
Fakta

Mere info om lydbogen:

Forlag:
Lindhardt og Ringhof
Udgivet:
2017-11-15
Længde:
5T 17M
ISBN:
9788711849088

Mere info om e-bogen:

Forlag:
Bladh by Bladh
Udgivet:
2017-04-18
ISBN:
9789188429476

Lignende bøger

Hitta storyn som passar just dig

Henrik Karlsson

"Har precis startat en provperiod hos Storytel och det är det bästa jag någonsin gjort. Att lyssna ger mig full koncentration på boken samtidigt som jag kan pyssla med annat."

Birgitta Johansson

"Det bästa som har hänt mig på länge. Dessutom lyssnar jag på böcker som jag nog aldrig hade kommit mig för att läsa annars. Jag lyssnar i bilen, på promenaden eller när jag städar."

Birgitta Lindh

"Jag och min man delar familjeabonnemanget och har haft Storytel i 5-6 år. Vi är så nöjda med både appen och Readern. Här finns ett stort bokutbud som passar oss båda!"