Minnet av vatten Prøvelyt

Minnet av vatten

Prøv gratis

Minnet av vatten

Forfatter:
Emmi Itäranta
Oplæser:
Anna Lyons
Lydbog
E-bog

Flerfaldigt prisbelönt och hyllad finsk debutroman! Nominerad till både Arthur C. Clarke Award & Philip K. Dick Award.

»En helt fantastisk bok! Betyg: 5 av 5.« LitteraturMagazinet

»En enastående debut, som genast får mig att längta efter fler böcker av Emmi Itäranta.« I Heart Fantasy

»Emmi Itäranta berättar med ett allvarsamt, stillsamt språk, uppfriskande som ett glas källvatten.« Lotta Olsson, DN

Den globala uppvärmningen har förändrat världen geografiskt och politiskt. Krig utkämpas om vatten, och Kina har tagit makten över Europa. Också över Skandinaviska Unionen, som ockuperats av den mäktiga staten Nya Qian.
Här, långt uppe i norr, går sjuttonåriga Noria Kaitio i lära för att bli temästare, samma befattning som hennes far haft före henne. Det medför stort ansvar och djupa hemligheter. Bara temästaren känner till var de dolda vattenkällorna finns. Som den naturliga källa Norias far har hand om – källan som förser hela Norias by med vatten.
Men hemligheter förblir sällan hemligheter. När Norias far dör börjar armén övervaka både henne och hennes by. Och när vatten i allt högre grad blir en bristvara tvingas hon välja mellan att slåss och att skydda sig själv, mellan kunskap och släktband.

EMMI ITÄRANTA [f. 1976] är en finsk författare, bosatt i Canterbury i England, vars debut Minnet av vatten är flerfaldigt prisbelönt, har översatts till fler än 20 språk och gjort succé världen över. Minnet av vatten är en engagerande, lyrisk och intensiv ungdomsroman om en framtid som ter sig alltmer möjlig. Filmrättigheterna har sålts till produktionsbolaget Bufo, filmen kommer att regisseras av Saara Saarela och utspela sig i ett futuristiskt Lappland.

»Konstnärligt fullmogen debut.« Ragnar Strömberg, Göteborgs-Posten

Sprog:
Svensk
Kategori:
Ungdomsbøger
Oversætter:
Camilla Frostell

Mere info om lydbogen:

Forlag:
Modernista
Udgivet:
2021-07-14
Længde:
8T 37M
ISBN:
9789180234221

Mere info om e-bogen:

Forlag:
Modernista
Udgivet:
2017-05-09
ISBN:
9789177015802

Lignende bøger

Hitta storyn som passar just dig

Henrik Karlsson

"Har precis startat en provperiod hos Storytel och det är det bästa jag någonsin gjort. Att lyssna ger mig full koncentration på boken samtidigt som jag kan pyssla med annat."

Birgitta Johansson

"Det bästa som har hänt mig på länge. Dessutom lyssnar jag på böcker som jag nog aldrig hade kommit mig för att läsa annars. Jag lyssnar i bilen, på promenaden eller när jag städar."

Birgitta Lindh

"Jag och min man delar familjeabonnemanget och har haft Storytel i 5-6 år. Vi är så nöjda med både appen och Readern. Här finns ett stort bokutbud som passar oss båda!"