PRØV 7 DAGE GRATIS Prøv 7 dage gratis
2801 Anmeldelser
3.87
Serie
Del 9 af 11
Sprog
Svensk
Kategori
Krimier
Længde
11T 29M

Du gamla, du fria

Forfatter: Liza Marklund Oplæser: Eva Röse, Kauko Helovirta, Aila Svedberg Lydbog og E-bog

Annika Bengtzon är tillbaka på Kvällspressens redaktion i Stockholm efter tre år som tidningens korrespondent i Washington. Hon har återförenats med sin make, Thomas, som arbetar på justitiedepartementet med internationella säkerhetsanalyser.
En eftermiddag hittas en ung småbarnsmamma död och översnöad bakom ett daghem i förorten Axelsberg i södra Stockholm. Hon är det fjärde offret på kort tid under liknande omständigheter: kvinna, ung, mamma, knivhuggen bakifrån. På Kvällspressen anar man en seriemördare, något Annika avfärdar som vilda fantasier.
Thomas befinner sig på en konferens i Nairobi. Under en rekognoseringsresa vid somaliska gränsen kidnappas hela delegationen – sju personer från olika delar av Europa.
Allt eftersom kvinnomorden i Stockholms förorter blir allt fler, och misstankarna om en seriemördare börjar ta form även hos polisen, dras Annika in i ett våldsamt kidnappningsdrama som skakar både Europa och Östafrika. Kraven från kidnapparna är omöjliga och orimliga. När kraven avvisas avrättas gisslan i delegationen, en efter en.

© 2011 Piratförlaget (Lydbog) ISBN: 9789164232779 © 2011 Piratförlaget (E-bog) ISBN: 9789164241795

Opdag mere af