De överlevande Prøvelyt

De överlevande

Prøv gratis

De överlevande

Forfatter:
Tess Gerritsen
Oplæser:
Hanna K. Schmitz
Lydbog
E-bog

Tre barn, alla främlingar för varandra, blir sammanförda genom till synes slumpmässiga och mycket blodiga händelser. Ensamma och föräldralösa tas de emot som elever på Evensong, en internatskola för känslomässigt traumatiserade barn som ligger isolerad på landsbygden i Maine.
Rättsläkaren Maura Isles har redan en länk till skolan. Julian “Råttan” Perkins, den sextonårige pojken hon träffat i samband med ett tidigare fall, är bosatt på skolan. Men Maura Isles misstänker att Evensongs grundare utnyttjar skolan till att främja sina egna syften. Och hennes oro växer när kriminalinspektör Jane Rizzoli får uppdraget att utreda ännu ett mordförsök riktat mot ett av de föräldralösa barnen.
Vad Rizzoli och Isles snart upptäcker är att inte ens en skola som skyddas av låsta grindar och djupa skogar kan värna sig mot alla hot. När tre blodiga dockor hittas upphängda i ett träd måste de ta itu med det som pågår … och först av allt ta reda på om hotet kommer utifrån – eller finns inne i skolan.

”Gerritsen har förmågan att skapa övertygande gestalter och mystifi erande intriger som förefaller rättframma men samtidigt bländar med sina komplikationer och vändningar.”
ASSOCIATED PRESS

”En spännande och överraskande kriminalroman … En central bok i en serie som hela tiden blir bättre och bättre.”
BOOKREPORTER

“Intelligent och obarmhärtigt realistisk”
SUNDAY EXPRESS

“Gerritsen skruvar skickligt upp spänningen ända fram till den andlösa upplösningen.”
BOOKLIST

“En av de mest mångsidiga rösterna i vår tids spänningslitteratur.”
PROVIDENCE JOURNAL

Tess Gerritsen är läkare och bestsellerförfattare. Hon utgav sin första roman 1987 och inledde 2001 serien om Rizzoli & Isles. Hennes böcker har utgivits i 40 länder och sålts i över 30 miljoner exemplar. Tess Gerritsen har nu slutat praktisera och ägnar sig på heltid åt sitt författarskap. Hon är bosatt i Maine.

Sprog:
Svensk
Kategori:
Krimier
Originaltitel:
Last to Die
Oversætter:
John-Henri Holmberg

Mere info om lydbogen:

Forlag:
Jentas SE
Udgivet:
2020-10-23
Længde:
11T 31M
ISBN:
9788742801932

Mere info om e-bogen:

Forlag:
Jentas SE
Udgivet:
2020-10-23
ISBN:
9788742801925

Lignende bøger

Hitta storyn som passar just dig

Henrik Karlsson

"Har precis startat en provperiod hos Storytel och det är det bästa jag någonsin gjort. Att lyssna ger mig full koncentration på boken samtidigt som jag kan pyssla med annat."

Birgitta Johansson

"Det bästa som har hänt mig på länge. Dessutom lyssnar jag på böcker som jag nog aldrig hade kommit mig för att läsa annars. Jag lyssnar i bilen, på promenaden eller när jag städar."

Birgitta Lindh

"Jag och min man delar familjeabonnemanget och har haft Storytel i 5-6 år. Vi är så nöjda med både appen och Readern. Här finns ett stort bokutbud som passar oss båda!"