12 livsregler : ett motgift mot kaos Prøvelyt

12 livsregler : ett motgift mot kaos

Prøv gratis

12 livsregler : ett motgift mot kaos

Forfatter:
Jordan B. Peterson
Oplæser:
Ludvig Josephson
Lydbog
E-bog

Det går att manipulera världen med ord så att den ger en det man vill ha, men det innebär att man tillslut lever i en livslögn. En sådan livslögn grundas medvetet eller omedvetet på två premisser: att man redan har all kunskap man behöver, samt att verkligheten skulle vara outhärdlig om man lät den vara som den är och att man därför måste vrida på den så att den passar den bild man vill ha.

Det finns ett stort problem med livslögner som har till syfte att skydda mot det som är obehagligt. Om du inte säger som det är och inte är beredd att visa dig för andra kan du heller inte visa dig för dig själv. Mycket av det du skulle kunna vara kommer därför aldrig fram i ljuset. Du bör aldrig avstå från att försöka dra fram det som finns inom dig även om det sker på bekostnad av den trygghet du redan har. Sanningen hindrar din själ från att vittra sönder. När du inte vet vad du ska säga, tala sanning – eller låt åtminstone bli att ljuga.

Sprog:
Svensk
Kategori:
Fakta
Originaltitel:
12 rules for life
Oversætter:
Anna Olsson , Helena Sjöstrand Svenn , Ulrika Junker Miranda

Mere info om lydbogen:

Forlag:
Mondial
Udgivet:
2018-06-13
Længde:
17T 44M
ISBN:
9789188671608

Mere info om e-bogen:

Forlag:
Mondial
Udgivet:
2018-06-18
ISBN:
9789188671738

Lignende bøger

Hitta storyn som passar just dig

Henrik Karlsson

"Har precis startat en provperiod hos Storytel och det är det bästa jag någonsin gjort. Att lyssna ger mig full koncentration på boken samtidigt som jag kan pyssla med annat."

Birgitta Johansson

"Det bästa som har hänt mig på länge. Dessutom lyssnar jag på böcker som jag nog aldrig hade kommit mig för att läsa annars. Jag lyssnar i bilen, på promenaden eller när jag städar."

Birgitta Lindh

"Jag och min man delar familjeabonnemanget och har haft Storytel i 5-6 år. Vi är så nöjda med både appen och Readern. Här finns ett stort bokutbud som passar oss båda!"