Ποια ήταν η «τίγρης του Παγκρατίου»;

0 Anmeldelser
0
Episode
87 of 94
Længde
30M
Sprog
Engelsk
Format
Kategori
True Crime

Μια σκοτεινή φιγούρα είχε τρυπώσει εκείνο το Σαββατόβραδο στο διαμέρισμα του Χρήστου Κολιτσόπουλου στο Παγκράτι. Ένας αδίστακτος διαρρήκτης που τα έκανε όλα άνω – κάτω, ψάχνοντας για μετρητά και κοσμήματα, αλλά δεν πρόλαβε να φύγει όταν ο 28χρονος αστυφύλακας επέστρεψε στο σπίτι κρατώντας στην αγκαλιά του τον τετράχρονο γιο του. Δεν είχε άλλη επιλογή. Έπρεπε να τον εξουδετερώσει, για να ξεγλιστρήσει από την πολυκατοικία και να εξαφανιστεί. Στάθηκε πίσω από την πόρτα και μόλις ο αστυφύλακας μπήκε στο διαμέρισμα τον χτύπησε μέσα στο σκοτάδι με ένα μαχαίρι. Αμέσως το έβαλε στα πόδια και τράπηκε σε φυγή.

Ο Χρήστος Κολιτσόπουλος ήταν νεκρός όταν έφτασε το ασθενοφόρο. Για τους συναδέλφους του ήταν θέμα τιμής η σύλληψη του δολοφόνου του, που δεν σκέφτηκε στιγμή να τον μαχαιρώσει μπροστά στα μάτια του ανήλικου παιδιού του. Όλα έδειχναν ότι είχε έρθει αντιμέτωπος με κάποιον κακοποιό που είχε μπει στο διαμέρισμα για να κλέψει. Ή μήπως όχι;

Στο podcast μιλά ο δημοσιογράφος Τάκης Τερζής που ήταν εκεί για την εφημερίδα «Έθνος», ο Διονύσης Χιόνης, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, εισηγητής, συγγραφέας και εκπαιδευτής e-learning στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και πρόεδρος του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος, ο οποίος αναλύει για τα χαρακτηριστικά της δολοφονίας του 28χρονου αστυφύλακα, που μονοπώλησε εκείνη την εποχή το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης καθώς και η δημοσιογράφος Μιμή Τουφεξή που είχε καλύψει τη δίκη για την εφημερίδα «Έθνος».


Lyt når som helst, hvor som helst

Nyd den ubegrænsede adgang til tusindvis af spændende e- og lydbøger - helt gratis

  • Lyt og læs så meget du har lyst til
  • Opdag et kæmpe bibliotek fyldt med fortællinger
  • Eksklusive titler + Mofibo Originals
  • Opsig når som helst
Prøv nu
DK - Details page - Device banner - 894x1036

Other podcasts you might like ...