PRØV 30 DAGE GRATIS Aktiver tilbuddet
410 Anmeldelser
3.83
Serie
Del 5 af 12
Sprog
Svensk
Kategori
Krimier
Længde
11T 56M

Vinterstaden

Forfatter: Arnaldur Indriðason Oplæser: Pale Olofsson Lydbog og E-bog

En kall januarikväll kallas polisen till en betongförort i Reykjavik där ett lik hittats mellan höghusen. En mörkhyad, tioårig pojke ligger där framstupa i en blodpöl, fastfrusen i isen. Pojken har stuckits i magen med ett vasst föremål och lämnats att dö i den kalla vinternatten. Ett fruktansvärt brott verkar ha begåtts.
När Erlendur kommer till platsen är pojkens äldre halvbror Niran försvunnen, och man misstänker att han har med mordet att göra.

Erlendur & Co börjar utredningen, bland annat vid den skola där båda bröderna var elever. Det visar sig att en av lärarna är känd för att vara en aggressivrasist, och misstankar riktas även mot honom. Det har förekommit en del knarkhandel i området, inte långt från den plats där Elías hittades. Man tror att det kan finnas kopplingar till langning och jagar rätt på en knarkare som bor i området och tidigare gripits för misshandel. Han visar sig ha alibi, men kommer med halvkvädna visor om en pedofil som synts till i området.

Polisen börjar utreda fallet och ut ur mörkret och snöyran stiger så småningom en bild av händelser, dystrare än en vinternatt vid polcirkeln.

© 2007 Norstedts (Lydbog) ISBN: 9789113110158 © 2017 Norstedts (E-bog) ISBN: 9789113079585 Originaltitel: Vetrarborgin Oversætter: Ylva Hellerud

Opdag mere af

Andre kan også lide...