Kallocain Prøvelyt

Kallocain

Prøv gratis

Kallocain

Forfatter:
Karin Boye
Oplæser:
Holger Calov
Lydbog
E-bog

Leo Kall är den perfekta soldaten. Han tror på staten, lyder och underordnar sig vid minsta vink. Han sätter sig inte upp emot överhögheten och gör precis som han blir tillsagd. Alltid, och mycket samvetsgrant. Men innerst inne, någonstans i djupet av hans jag, finns en längtan efter frihet, riktig frihet. När han en dag blir omhändertagen av statens hejdukar och instängd i en mörk isoleringscell går det upp för honom vad han egentligen drömmer om, och att betydligt fler människor bland hans medfångar har en liknande dröm ...

Vad är frihet? Många romaner från 1900-talet har ställt denna frågan på sin spets. Kallocain" är en science fiction-roman om en värld som inte är alldeles för olika vår egen samtid.

Karin Boye var en svensk poet, författare och översättare och är en av Sveriges mest lästa författare med läsare i alla åldrar. Hon var som mest verksam under 30-talet, och lämnade efter sig en enastående samling av litteratur. Av hennes prosaverk har den dystopiska science fiction-romanen Kallocain blivit den mest uppmärksammade.

Sprog:
Svensk
Kategori:
Fantasy & SciFi

Mere info om lydbogen:

Forlag:
AB Svenska Ljud Audioförlag
Udgivet:
2016-12-15
Længde:
7T 20M
ISBN:
9789176394298

Mere info om e-bogen:

Forlag:
SAGA Egmont
Udgivet:
2014-09-17
ISBN:
9789176390740

Lignende bøger

Hitta storyn som passar just dig

Henrik Karlsson

"Har precis startat en provperiod hos Storytel och det är det bästa jag någonsin gjort. Att lyssna ger mig full koncentration på boken samtidigt som jag kan pyssla med annat."

Birgitta Johansson

"Det bästa som har hänt mig på länge. Dessutom lyssnar jag på böcker som jag nog aldrig hade kommit mig för att läsa annars. Jag lyssnar i bilen, på promenaden eller när jag städar."

Birgitta Lindh

"Jag och min man delar familjeabonnemanget och har haft Storytel i 5-6 år. Vi är så nöjda med både appen och Readern. Här finns ett stort bokutbud som passar oss båda!"