Genom helvetet mot livet Prøvelyt

Genom helvetet mot livet

Prøv gratis

Genom helvetet mot livet

Forfatter:
Marie Bergenulf
Oplæser:
Emma Bensing
Lydbog

Det finns många böcker som handlar om att ens partner visar sig vara en helt annan person med en mycket mörkare sida, men få beskriver detta så pass gripande som Marie Bergenulf gör i sin bok Genom helvetet mot livet.

När Marie inser att mannen hon älskar, Steve, inte alls är den person han uppgav sig för att vara är det för sent - de har redan barn ihop. Åren med Steve fylls av förnedring, elaka kommentarer och dagliga kränkningar. Marie försöker att leva ett så bra liv som möjligt med arbete, karriär, vänner och träning, men bryts ner mer och mer för varje dag som går.

Då Steves aggressioner börjar gå ut över barnen får Marie nog och vill lämna Steve - men det visar sig vara lättare sagt än gjort. När hon äntligen tar sig ur förhållandet börjar en mycket slitsam och krävande process med inblandning av polis, socialtjänst och slutligen en rättegång. Samtidigt som detta pågår terroriserar exmannen Marie och försöker oavbrutet att få kontakt med barnen, som inte längre vill ha med honom att göra. Ska de orka kämpa? Finns det ett bättre liv när detta är över och kommer det någonsin att vara över?

Det här är en viktig och gripande berättelse som fokuserar på det så kallade eftervåldet, det som drabbar den våldsutsatta när denne lämnat relationen, och hur makten och kontrollen fortsätter trots att relationen är slut.

Sprog:
Svensk
Kategori:
Biografier

Mere info om lydbogen:

Forlag:
Bookea
Udgivet:
2020-10-22
Længde:
7T 56M
ISBN:
9789189247062

Lignende bøger

Hitta storyn som passar just dig

Henrik Karlsson

"Har precis startat en provperiod hos Storytel och det är det bästa jag någonsin gjort. Att lyssna ger mig full koncentration på boken samtidigt som jag kan pyssla med annat."

Birgitta Johansson

"Det bästa som har hänt mig på länge. Dessutom lyssnar jag på böcker som jag nog aldrig hade kommit mig för att läsa annars. Jag lyssnar i bilen, på promenaden eller när jag städar."

Birgitta Lindh

"Jag och min man delar familjeabonnemanget och har haft Storytel i 5-6 år. Vi är så nöjda med både appen och Readern. Här finns ett stort bokutbud som passar oss båda!"