152 Anmeldelser
3.72
Serie
Del 2 af 3
Sprog
Svensk
Kategori
Thriller
Længde
15T 58M

Elva dagar

Forfatter: Stav Sherez Oplæser: Dan Kandell Lydbog og E-bog

Vid ett sömnigt torg i centrala London rasar en brand som förtär ett litet kloster gömt bland bostadshusen. När kriminalkommissarie Jack Carrigan och kriminalinspektör Geneva Miller kommer till platsen upptäcker de elva döda kroppar i ruinen. Trots att bara tio nunnor bodde i klostret.
Det är elva dagar till jul. Polisledningen vill få fallet löst före helgen, men Carrigan och Miller börjar misstänka att nunnorna inte var det människor såg dem som. Varför gjorde de inga försök att fly undan elden? Vem var det elfte dödsoffret som hittades på en annan våning än de övriga tio? Och var finns klostrets präst, den ende som kan svara på deras frågor?

Carrigan och Miller tvingas kämpa mot både förutfattade meningar inom sin egen kår och mot den katolska kyrkohierarkin. Gradvis börjar de nysta upp trådarna i fallet, där somliga sträcker sig tillbaka till det tidiga 1970-talets radikala befrielseteologi och arbetarkamp för en värdig tillvaro i Sydamerika, medan andra leder till nuets brutala ligor som är beredda att tortera och döda för att slå vakt om sina affärer – trafficking, bordeller och narkotikahandel.

Elva dagar är en komplex, atmosfärrik och hela tiden överrumplande kriminalroman där elva dagars intensiv handling spänner över fyra decennier och två kontinenter.

“En intrig full av överraskningar och skickligt utmejslade gestalter under ledning av Carrigan och Miller gör det här till en mycket tillfredsställande kriminalroman.”
Publishers Weekly

“Den här överflödande kusliga thrillern kommer att få er att läsa till långt in på småtimmarna.”
Daily Express

“Sherez förtjänar högt betyg för sin stil och sin personteckning. Carrigan och Miller är på väg att bli en mycket tilltalande duo.”
London Times

Stav Sherez, född 1970, är en brittisk författare och tidigare musikjournalist.
Hans första roman The Devil’s Playground nominerades till CWA John Creasey Dagger Award som tilldelas bästa kriminallitterära debut. 2018 tilldelades den tredje boken i den kritikerrosade serien om kriminalkommissarie Jack Carrigan och kriminalinspektör Geneva Miller Theakston Old Peculier Award som årets bästa brittiska kriminalroman.

© 2020 Jentas SE (Lydbog) ISBN: 9788742802342 © 2020 Jentas SE (E-bog) ISBN: 9788742802335 Originaltitel: Eleven Days Oversætter: John-Henri Holmberg

Opdag mere af