PRØV 14 DAGE GRATIS Aktiver tilbuddet
75 Anmeldelser
3.23
Serie
Del 3 af 3
Sprog
Svensk
Kategori
Krimier
Længde
9T 1M

Containerkvinnan

Forfatter: Kim Småge Oplæser: Nina Haber Lydbog og E-bog

En hemlös man hittas knivmördad i Trondheims hamnområde. För kriminalassistent Anne-kin Halvorsen som är först på plats verkar det vara ett ganska enkelt fall, förövaren finns säkert bland de övriga uteliggarna i hamnen. Men på väg från brottsplatsen hör hon märkliga ljud från en sopcontainer och när hon lyckats öppna den möts hon av en förfärlig syn: tre grovt misshandlade kvinnor har lämnats att dö där. Endast en av dem klarar sig och Anne-kin blir starkt berörd av hennes berättelse. Snart står det klart att kvinnan, som kallas Sparven, är inblandad i en härva av handel med öststatsflickor. Men har containerkvinnans öde med den mördade lösdrivaren att göra och i så fall hur?

Kim Småge har kallats för Norges första ”krimdrottning” och hon har belönats med flera litterära priser. "Sub rosa” erhöll Glasnyckeln för bästa nordiska kriminalroman 1994. Hennes berättelser kännetecknas av levande personporträtt och trovärdiga miljöskildringar.

© 2021 Word Audio Publishing (Lydbog) ISBN: 9789178296590 © 2021 Word Audio Publishing (E-bog) ISBN: 9789178296606 Originaltitel: Containerkvinnen Oversætter: Barbro Lagergren

Opdag mere af