Vietnamkriget. 1965-73 Prøvelyt

Vietnamkriget. 1965-73

Prøv gratis

Vietnamkriget. 1965-73

Forfatter:
Marco Smedberg
Oplæser:
Per Runhammar
Lydbog
E-bog

När USA gick in i Vietnamkriget 1965 kablades bilder av strider, förstörelse och mänskligt lidande för första gången ut till miljontals TV-tittare. Att människor fick se krigets verklighet med egna ögon väckte en våg av protester som kom att få stor betydelse för soldaterna på marken.

I Vietnam satte amerikanerna in nya vapen och banbrytande taktik. Med hjälp av helikoptrar kunde hela bataljoner blixtsnabbt landsättas mitt ute i djungeln. Men trots sitt massiva militära övertag misslyckades USA totalt i sin kamp mot Nordvietnam och den kommunistiska gerillan. Varför blev det så?

I Vietnamkriget berättar en av Sveriges främsta experter på området, militärhistorikern Marco Smedberg, om det storpolitiska spelet, de militära operationerna och inte minst om de människor som var med. Historien breddas med en mängd ögonvittnesskildringar från båda sidor.

Krigens historia är en bokserie som tar upp angelägna händelser ur militärhistorien och presenterar dem i ett lättillgängligt format. Vietnamkriget är första delen i serien.

Sprog:
Svensk
Kategori:
Historie

Mere info om lydbogen:

Forlag:
Historiska Media
Udgivet:
2020-01-14
Længde:
5T 39M
ISBN:
9789177890850

Mere info om e-bogen:

Forlag:
Historiska Media
Udgivet:
2020-01-13
ISBN:
9789177890874

Lignende bøger

Hitta storyn som passar just dig

Henrik Karlsson

"Har precis startat en provperiod hos Storytel och det är det bästa jag någonsin gjort. Att lyssna ger mig full koncentration på boken samtidigt som jag kan pyssla med annat."

Birgitta Johansson

"Det bästa som har hänt mig på länge. Dessutom lyssnar jag på böcker som jag nog aldrig hade kommit mig för att läsa annars. Jag lyssnar i bilen, på promenaden eller när jag städar."

Birgitta Lindh

"Jag och min man delar familjeabonnemanget och har haft Storytel i 5-6 år. Vi är så nöjda med både appen och Readern. Här finns ett stort bokutbud som passar oss båda!"