PRØV 30 DAGE GRATIS Aktiver tilbuddet
92 Anmeldelser
3.5
Serie
Del 6 af 7
Sprog
Svensk
Kategori
Historie
Længde
5T 2M

USA:s presidenter

Forfatter: Allt om Historia Oplæser: Joachim Bergström Lydbog og E-bog

Den 3 november 2020 väljer amerikanerna landets 46:e president, världens mäktigaste ledare. Valsystemet är svårt att genomskåda - ibland har förloraren faktiskt fått flest röster, men inte flest elektorer. Det kan tyckas odemokratiskt, men systemet har utvecklats för att landets minst befolkade delstater också ska ha inflytande, och är lika gammalt som landets författning. I över 150 år har valet stått mellan kandidater från USA:s båda partier, demokraterna och republikanerna.

Donald Trump är nog historiens mest kontroversielle president, men inte unik i amerikansk politik, som alltid har lockat färgstarka och ibland direkt galna personer, och en del av hans föregångare har kollats korrupta, lögnaktiga och maktfullkomliga.

Här möter du ett urval av USA:s ledare genom åren.

"Allt om Historia" tar med dig på en halsbrytande resa till svunna tider, så att du kan njuta av historiens största händelser. Följ med tillbaka i tiden – tillbaka till andra världskrigets frontlinjer, vikingarnas räder och egypternas gudsdyrkan. "Allt om Historia" är för dig som vill veta mer om spännande och dramatiska händelser i det förflutna.

© 2020 SAGA Egmont (Lydbog) ISBN: 9788726707663 © 2020 SAGA Egmont (E-bog) ISBN: 9788726708028

Opdag mere af

Andre kan også lide...