PRØV 30 DAGE GRATIS Aktiver tilbuddet
188 Anmeldelser
3.85
Serie
Del 11 af 24
Sprog
Svensk
Kategori
Historie
Længde
3T 23M

Uppgörelsen med det förflutna

Forfatter: Allt om Historia Oplæser: Björn Löfgren Lydbog og E-bog

Efter sex års fasor är kriget äntligen slut, men över hela Europa har städer lagts i ruiner, fabriker och vägar har förstörts, och allt är till salu för ett par potatisar eller en cigarett. Miljoner flyktingar flackar runt, medan nya regeringar med hjälp av USA försöker få ordning i kaoset. Hitlers hantlangare är fängslade, och redan i november 1945 ställs de första inför rätta i Nürnberg.

I Japan tar amerikanerna makten, och för befolkningen är ockupationen en välsignelse. MacArthurs män straffar krigsförbrytare, men delar även ut mat och medicin. Samtidigt börjar alliansen mellan USA, Storbritannien och Sovjetunionen knaka i fogarna, och en järnridå sänker sig genom Europa.

I del 11 av serien "En värld i krig" skildras uppgörelsen med det förflutna.

"Allt om Historia" tar med dig på en halsbrytande resa till svunna tider, så att du kan njuta av historiens största händelser. Följ med tillbaka i tiden – tillbaka till andra världskrigets frontlinjer, vikingarnas räder och egypternas gudsdyrkan. "Allt om Historia" är för dig som vill veta mer om spännande och dramatiska händelser i det förflutna.

© 2020 SAGA Egmont (Lydbog) ISBN: 9788726382419 © 2020 SAGA Egmont (E-bog) ISBN: 9788726382204

Opdag mere af

Andre kan også lide...