PRØV 7 DAGE GRATIS Prøv 7 dage gratis
523 Anmeldelser
3.71
Sprog
Svensk
Kategori
Biografier
Længde
6T 35M

Tre spioner i kallt krig

Forfatter: Wilhelm Agrell Oplæser: Martin Ezpeleta Lydbog og E-bog

Wilhelms Agrells Tre spioner i kallt krig – om Valter Krivitskij, Gusti Stridsberg och Kim Philby.

Valter Krivitskij var en gåtfull sovjetisk underrättelseofficer som hoppade av 1938. Författarinnan Gusti Stridsberg var, under täcknamnet Klara, sovjetiska NKVD:s skickligaste agent i Stockholm under krigsåren. Kim Philby har blivit symbolen för spionen som kom undan, och hans dramatiska historia är uppmärksammad men knappast färdigskriven.

Dessa tre agenter rörde sig genom ett Europa där det spanska inbördeskriget utgjorde en gemensam arena och där de passerade metropolerna Wien, Berlin, Moskva och Paris. Deras livsberättelser bjuder på spänning och överraskningar, och ger nya ingångar till en politisk och ideologisk brytningstid. Porträtten ger också en bild av spioneriets kärna, den konspirativa metoden, dubbelspelet och det ständigt närvarande hot som utgör dess lockelse, men samtidigt kräver sin tribut.

Wilhelm Agrell är Sveriges förste och ende professor i underrättelseanalys. Han är ledamot av Kungliga Krigsvetenskapsakademien och har skrivit och medverkat i ett sextiotal böcker.

© 2021 Storyside (Lydbog) ISBN: 9789152137031 © 2021 Storyside (E-bog) ISBN: 9789152137048

Opdag mere af