50% RABAT I 4 MÅNEDER Aktiver tilbuddet
1 Anmeldelser
2
Serie
Del 1 af 2
Sprog
Svensk
Kategori
Romaner

Storfursten

Forfatter: Jascha Golowanjuk E-bog

Lille Nikolaj "Kolka" Makrinov har aldrig känt sig älskad. Redan när han är tre år gammal får han höra att han är dum och inget förstår. Att ställa frågor blir snart likställt med att be om bestraffning. Vad är det egentligen han gör för fel? Kolkas enda vän är den gamla blinda Olga, som försäkrar att han är både vacker och intelligent. Han lär sig ju faktiskt läsa helt själv, fastän resten av familjen är analfabeter. Då kan han väl ändå inte vara så dum?

När familjens hus brinner ner förändras livet för all framtid för Kolka. Modern gör ingen ansats att leta upp honom och plötsligt är han, på riktigt, helt ensam i världen. Men hans slughet gör att han till slut hamnar ute på stäppen, hos bomullsodlaren Nivelev och dennes svenska fru Gerda. För första gången i sitt liv befinner sig Kolka i en kärleksfull tillvaro, full av möjligheter. Finns det till och med en chans att hans dröm om att bli operasångare kan bli verklighet?

Jascha Golowanjuk (1905-1974) var en svensk författare, musiker och skådespelare. Han föddes i rysk-uzbekiska Samarkand men kom till Danmark som 14-åring och studerade där vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Som dansk medborgare flyttade han sedan till Sverige år 1929 och fick sedermera även svenskt medborgarskap. Han medverkade i flera av Kar de Mummas revyer och blev så småningom en av de svenska bibliotekens mest utlånade författare.

© 2022 SAGA Egmont (E-bog) ISBN: 9788726967241

Opdag mere af

Andre kan også lide...