PRØV 30 DAGE GRATIS Aktiver tilbuddet
5 Anmeldelser
4.2
Sprog
Svensk
Kategori
Ungdomsbøger

Station underjorden

Forfatter: Erik Eriksson E-bog

"De skilde sig för ett år sen. Farsan och morsan alltså. Farsan heter nåt så vanligt som Bengt och bor kvar i Årsta i lägenheten där vi bodde allihop förr i tiden. Jag bor hos farsan, Les bor hos morsan och Sebastian.
Nu vet ni hur jag har det. Nej det vet ni absolut inte för jag har bara börjat berätta. Det blir värre, tro mig."

Peter är femton år gammal och hatar skolan, hatar sina föräldrar och hatar livet. Den enda han egentligen gillar är sin lillasyster Les. Trots att hon har ett konstigt namn. För att komma undan sin tråkiga vardag börjar han lämna hemmet mer och mer. Under sina äventyr i Stockholm hittar han ett gömställe i tunnelbanan som han flyttar in i.

Snart halkar Peter in i brottslighet för att överleva och hans liv fylls av ett mörker. Den enda ljusa punkten är hans syster som aldrig givit upp hoppet om honom. Hon gör sitt bästa för att rädda sin bror innan det är för sent.

Erik Eriksson föddes 1937 och är en svensk journalist, tv-producent och författare. Han har skrivit romaner, novellsamlingar, ungdomsböcker och lättlästa böcker. År 2009 fick han Aniarapriset för sitt författarskap.

© 2018 SAGA Egmont (E-bog) ISBN: 9788711838679

Andre kan også lide...