Palmemordet - tillbaka till Sveavägen Prøvelyt

Palmemordet - tillbaka till Sveavägen

Prøv gratis

Palmemordet - tillbaka till Sveavägen

Forfatter:
Lars Olof Lampers
Oplæser:
Per Runhammar
Lydbog
E-bog

Var det, Stig Engström, Skandiamannen, som mördade Olof Palme? Eller var han vittnet som utsattes för ett historiskt rättsövergrepp?
Lars-Olof Lampers tar oss tillbaka till mordplatsen och kartlägger vad som hände under 20 kritiska minuter på Sveavägen den 28 februari 1986.

Efter 34 år lades utredningen om mordet på Olof Palme ned den 10 juni 2020. Chefsåklagare Krister Petersson, som lett förundersökningen de senaste tre åren, förklarade att man inte kunde komma vidare eftersom den huvudmisstänkte hade avlidit. Några andra alternativ till möjlig gärningsman kunde han inte se.
Någon röst som talade för Engströms oskuld fanns inte, och efter den 10 juni 2020 har vi lämnats med slutsatsen att Stig Engström möjligen mördade Sveriges statsminister på kvällen den 28 februari 1986.
Här återvänder Lars Olof Lampers till mordplatsen, vittnena och deras berättelser. På ett sätt som vi inte sett tidigare rekonstruerar han i detalj händelseförloppet de 20 kritiska minuterna före, under och efter mordet. Den stora huvudfrågan är hela tiden: var passar Stig Engström in i det här förloppet och i vilken egenskap – som vittne eller mördare?

Lars Olof Lampers är TV-journalist, dokumentärfilmare och författare. PALMEMORDET – TILLBAKA TILL SVEAVÄGEN är hans åttonde bok.

Sprog:
Svensk
Kategori:
Fakta
Originaltitel:
Palmeutredningen (arb.titel)

Mere info om lydbogen:

Forlag:
Storytel Original
Udgivet:
2021-03-31
Længde:
11T 49M
ISBN:
9789179918880

Mere info om e-bogen:

Forlag:
Storytel Original
Udgivet:
2021-03-31
ISBN:
9789180240994

Lignende bøger

Hitta storyn som passar just dig

Henrik Karlsson

"Har precis startat en provperiod hos Storytel och det är det bästa jag någonsin gjort. Att lyssna ger mig full koncentration på boken samtidigt som jag kan pyssla med annat."

Birgitta Johansson

"Det bästa som har hänt mig på länge. Dessutom lyssnar jag på böcker som jag nog aldrig hade kommit mig för att läsa annars. Jag lyssnar i bilen, på promenaden eller när jag städar."

Birgitta Lindh

"Jag och min man delar familjeabonnemanget och har haft Storytel i 5-6 år. Vi är så nöjda med både appen och Readern. Här finns ett stort bokutbud som passar oss båda!"