PRØV 6 MÅNEDER TIL HALV PRIS Aktivér tilbud
3964 Anmeldelser
3.66
Serie
Del 1 af 3
Sprog
Svensk
Kategori
Thriller
Længde
10T 14M

Operation Nordvind

Forfatter: Kaj Karlsson Oplæser: Reine Brynolfsson Lydbog og E-bog

En före detta officer vid ett hemligt specialförband och en kvinnlig analytiker dras in i en dödlig jakt på terrorister med tusentals svenska liv som insats.

Gustav Sterner är en före detta officer vid Särskilda skyddsgruppen (SSG), Försvarsmaktens hemliga specialförband. Under ett pågående uppdrag i Centralafrika får han reda på att hans fästmö omkommit i en smitningsolycka. Han lämnar livet som operatör och lever ensam med minnena.

Fem år senare bevittnar han en kallblodig avrättning i Stockholms södra skärgård och är själv nära att bli mördarnas nästa offer. Han kontaktar Katarina Wallin, analytiker hos den militära underrättelsetjänsten och tidigare kollega vid SSG. Hon har uppgifter från den franska säkerhetstjänsten som tyder på att en grupp terrorister befinner sig i Sverige. Med ont om tid och tusentals svenska liv som insats tar de upp jakten, men anar inte att spåret kommer leda dem långt utanför Sveriges gränser och att de står inför upplevelser som kommer att förändra dem för alltid.

© 2012 Word Audio Publishing (Lydbog) ISBN: 9789186615819 © 2013 Stella Borealis (E-bog) ISBN: 9789163373220

Opdag mere af