Oktoberhavet Prøvelyt

Oktoberhavet

Prøv gratis

Oktoberhavet

Forfatter:
Erik Eriksson
Oplæser:
Oscar Askelöf
Lydbog
E-bog

"'-Har ni läst dagböckerna?' Han sänkte rösten, han lät mycket allvarlig när han talade om dagböckerna, som om han vidrörde någonting hemligt.
'-Ja, jag har tittat igenom dagböckerna'
'-Finns där någon förklaring om vad som hände med min far?'"

Ett mystiskt telefonsamtal kommer en regnig höstkväll. En man med rysk brytning söker efter sin far, som flytt till Grisslehamn från ett sovjetiskt fartyg. Ledtrådarna till vad som hänt med sjömannen finns i ärvda dagböcker och brev.

Dessa dagböcker och brev visar sig snart innehålla en hjärtskärande kärlekshistoria från en annan tid. Men det är en kärlek med förhinder, och när historien återigen hamnar i ljuset drabbar dramatiska konsekvenser alla inblandade.

Erik Eriksson föddes 1937 och växte upp i Stockholm. Idag bor han i Grisslehamn, där många av hans böcker också utspelar sig. Erik var från början folkskollärare innan han blev journalist och bevakade kriget i Vietnam för Aftonbladet och SVT. Sedan 1996 är han författare på heltid och skriver romaner, novellsamlingar, ungdomsböcker och lättlästa böcker. Han skriver även deckare på temat mäns våld mot kvinnor.

Sprog:
Svensk
Kategori:
Romantik

Mere info om lydbogen:

Forlag:
SAGA Egmont
Udgivet:
2017-07-04
Længde:
7T 31M
ISBN:
9788711820858

Mere info om e-bogen:

Forlag:
SAGA Egmont
Udgivet:
2017-07-04
ISBN:
9788711781692

Lignende bøger

Hitta storyn som passar just dig

Henrik Karlsson

"Har precis startat en provperiod hos Storytel och det är det bästa jag någonsin gjort. Att lyssna ger mig full koncentration på boken samtidigt som jag kan pyssla med annat."

Birgitta Johansson

"Det bästa som har hänt mig på länge. Dessutom lyssnar jag på böcker som jag nog aldrig hade kommit mig för att läsa annars. Jag lyssnar i bilen, på promenaden eller när jag städar."

Birgitta Lindh

"Jag och min man delar familjeabonnemanget och har haft Storytel i 5-6 år. Vi är så nöjda med både appen och Readern. Här finns ett stort bokutbud som passar oss båda!"