PRØV 7 DAGE GRATIS Prøv 7 dage gratis
104 Anmeldelser
3.73
Sprog
Svensk
Kategori
Romantik
Længde
7T 31M

Oktoberhavet

Forfatter: Erik Eriksson Oplæser: Oscar Askelöf Lydbog og E-bog

"'-Har ni läst dagböckerna?' Han sänkte rösten, han lät mycket allvarlig när han talade om dagböckerna, som om han vidrörde någonting hemligt.
'-Ja, jag har tittat igenom dagböckerna'
'-Finns där någon förklaring om vad som hände med min far?'"

Ett mystiskt telefonsamtal kommer en regnig höstkväll. En man med rysk brytning söker efter sin far, som flytt till Grisslehamn från ett sovjetiskt fartyg. Ledtrådarna till vad som hänt med sjömannen finns i ärvda dagböcker och brev.

Dessa dagböcker och brev visar sig snart innehålla en hjärtskärande kärlekshistoria från en annan tid. Men det är en kärlek med förhinder, och när historien återigen hamnar i ljuset drabbar dramatiska konsekvenser alla inblandade.

Erik Eriksson föddes 1937 och växte upp i Stockholm. Idag bor han i Grisslehamn, där många av hans böcker också utspelar sig. Erik var från början folkskollärare innan han blev journalist och bevakade kriget i Vietnam för Aftonbladet och SVT. Sedan 1996 är han författare på heltid och skriver romaner, novellsamlingar, ungdomsböcker och lättlästa böcker. Han skriver även deckare på temat mäns våld mot kvinnor.

© 2017 SAGA Egmont (Lydbog) ISBN: 9788711820858 © 2017 SAGA Egmont (E-bog) ISBN: 9788711781692

Opdag mere af