När livet inte följer manus : Om ett barns rätt att fungera annorlunda – och hur mammans kamp spreds över världen Prøvelyt

När livet inte följer manus : Om ett barns rätt att fungera annorlunda – och hur mammans kamp spreds över världen

Prøv gratis

När livet inte följer manus : Om ett barns rätt att fungera annorlunda – och hur mammans kamp spreds över världen

Oplæser:
Sophie Dow
Lydbog

Vilken kraftfull och underbar berättelse och vilken kamp. -- Amelia Adamo

Det har varit en stor upplevelse. Jag är både djupt imponerad och berörd. -- Per Gedin

Vilken fantastisk berättelse. Den fängslade mig sida för sida, den vållade tårar här och där. Den är så ledigt, ansträngningslöst skriven, med känslonärvaro och konkretion i varje kapitel. Och det är ju en sällsynt framgångssaga ... -- Per Wästberg

En kanonbra bok. Välskriven och djupt berörande. Och rolig! -- Henrik Ekman

Mycket väl berättat, välskrivet och förstås smärtsamt. Jakten efter diagnosen, efter att förstå och det svåra med att som förälder inte ha några beprövade "verktyg", metoder, tillvägagångssätt. Sova under sjukhussängen och sekundpassning. -- Alice Petrén, Sveriges Radio

Jag anser att den borde bli lärobok på alla socialhögskolor och lärarutbildningar, alla andra utbildningar där man har med människor att göra. -- Gunilla Boëthius

---

Allt man önskar sitt nyfödda barn är ett lyckligt, innehållsrikt och värdigt liv. Men, så slår ödet till och det visar sig att detta liv inte alls är en självklarhet.

Att få ett barn med funktionsnedsättning vänder upp och ned på tillvaron. När Sophie Dow får dottern Annie anar hon direkt att något inte är som det ska men det kommer att ta sexton år innan familjen till slut får ett fullödigt svar på gåtan. Under tiden lever familjen ett utmanande, utmattande men alldeles underbart liv tillsammans.

Sophie Dows kamp för sin dotters rättigheter leder till grundandet av Mindroom, en organisation som framgångsrikt jobbar för barn och ungdomar med inlärningssvårigheter. När livet inte följer manus är ett inspirerande, personligt detektivdrama, där Sophie Dow med humor, glöd och oväntat stöd från såväl en Hollywoodregissör som brittiska kungahuset söker svar på frågan: Varför är inte alla hjärnor lika mycket värda?

Fem barn i varje klass har någon typ av inlärningssvårighet. Det här är berättelsen om att få ett omöjligt besked, om jakten på svar och hjälp, men det är också Sophie Dows berättelse om sin fantastiska dotter och om hur två kvinnor kan flytta berg.

Sophie Dow belönades 2018 med The British Swedish Chamber of Commerce's Annual Award för sitt arbete med The Salvesen Mindoom Centre. Hennes TEDx-talk och Sommarprat i P1 har väckt skratt, gråt och igenkänning i hjärtan världen över.

Sprog:
Svensk
Kategori:
Biografier

Mere info om lydbogen:

Forlag:
Volante
Udgivet:
2020-03-25
Længde:
8T 26M
ISBN:
9789179650063

Lignende bøger

Hitta storyn som passar just dig

Henrik Karlsson

"Har precis startat en provperiod hos Storytel och det är det bästa jag någonsin gjort. Att lyssna ger mig full koncentration på boken samtidigt som jag kan pyssla med annat."

Birgitta Johansson

"Det bästa som har hänt mig på länge. Dessutom lyssnar jag på böcker som jag nog aldrig hade kommit mig för att läsa annars. Jag lyssnar i bilen, på promenaden eller när jag städar."

Birgitta Lindh

"Jag och min man delar familjeabonnemanget och har haft Storytel i 5-6 år. Vi är så nöjda med både appen och Readern. Här finns ett stort bokutbud som passar oss båda!"