PRØV 30 DAGE GRATIS Aktiver tilbuddet
56 Anmeldelser
3.64
Serie
Del 1 af 3
Sprog
Svensk
Kategori
Romantik
Længde
13T 5M

Men fåglarna sjunger om natten

Forfatter: Erik Eriksson Oplæser: Jens Bäckvall Lydbog og E-bog

"Det var andra veckan i september 1941. Johan hade just börjat i Lidingö läroverk, i realskolans första klass. Han kände flera av klasskamraterna. Det här var inte första gången som han hörde någon prata nedlåtande om judar. Hånet fanns i vardagsspråket, i skämten, i anspelningarna, den som vann för mycket när man spelade kula kallades kuljude, en stor näsa var en judenäsa."

Ute på kontinenten går Hitlers Nazityskland mot vad som ser ut som en seger i andra världskriget. Det är 1941, och lyckan har ännu inte vänt för de tyska soldaterna och generalerna. Sverige är än så länge sparat från krigets fasor, och livet pågår som vanligt. Nästan som vanligt, i alla fall. I villastaden på Lidingö utanför Stockholm spirar kärleken mellan Johan och Helena. De är båda unga, och har hela livet framför sig, men det finns hinder för deras lycka tillsammans. Johan kommer från en judisk familj, Helenas far är övertygad nazist och mäktiga krafter försöker separera det unga paret.

Johan undersöker traktens historia för att finna en vän som försvunnit, och hittar samtidigt ledtrådar till vilka som försökt hålla honom och Helena isär. Snart har han funnit ett hemligt nätverk av svenska nazister som gömmer sig bakom de gamla trävillornas borgerliga charm.

Romanserie om några människor i Stockholm och förorterna under årtiondena efter kriget när livet förändrades för många.

Erik Eriksson föddes 1937 och är en svensk journalist, tv-producent och författare. Han har skrivit romaner, novellsamlingar, ungdomsböcker och lättlästa böcker. År 2009 fick han Aniarapriset för sitt författarskap.

© 2017 SAGA Egmont (Lydbog) ISBN: 9788711860717 © 2018 SAGA Egmont (E-bog) ISBN: 9788711959190

Opdag mere af

Andre kan også lide...