Livläkarens besök Prøvelyt

Livläkarens besök

Prøv gratis

Livläkarens besök

Forfatter:
Per Olov Enquist
Oplæser:
Torsten Wahlund
Lydbog
E-bog

Ett tydligt spår i Per Olov Enquists rika författarskap är de historiska romanerna, av vilka Livläkarens besök allmänt räknas som en av de mest betydande.

Romanen, som belönades med Augustpriset 1999, utspelar sig i Danmark på 1760-talet och berättar historien om den sinnessjuke kung Christian, hans unga drottning och den tyske livläkaren Struensee, som vann kungens förtroende och drottningens hjärta.

Livläkarens besök ingår i utgivningen av Per Olov Enquists viktigaste verk och presenteras med utförliga kommentarer av Per Svensson och med nyskrivet förord.

Sprog:
Svensk
Kategori:
Romaner

Mere info om lydbogen:

Forlag:
Norstedts
Udgivet:
2008-07-01
Længde:
10T 53M
ISBN:
9789173135573

Mere info om e-bogen:

Forlag:
Norstedts
Udgivet:
2019-05-03
ISBN:
9789113093277

Lignende bøger

Hitta storyn som passar just dig

Henrik Karlsson

"Har precis startat en provperiod hos Storytel och det är det bästa jag någonsin gjort. Att lyssna ger mig full koncentration på boken samtidigt som jag kan pyssla med annat."

Birgitta Johansson

"Det bästa som har hänt mig på länge. Dessutom lyssnar jag på böcker som jag nog aldrig hade kommit mig för att läsa annars. Jag lyssnar i bilen, på promenaden eller när jag städar."

Birgitta Lindh

"Jag och min man delar familjeabonnemanget och har haft Storytel i 5-6 år. Vi är så nöjda med både appen och Readern. Här finns ett stort bokutbud som passar oss båda!"