50% RABAT I 4 MÅNEDER Aktiver tilbuddet
Ikke anmeldt
0
Sprog
Svensk
Kategori
Ungdomsbøger

Lägerhästarnas natt

Forfatter: Erik Eriksson E-bog

"Nu tog Stefan ordet, han sänkte rösten lite.
-Lägerhästar måste ni bli, sa han, ni måste gå igenom proven som gör er till riktiga scouter. Och det säger jag er, proven är riktigt ruskiga, för den som inte sköter sig blir det värre."

Det roliga scoutlägret ute på en ö som alla i kompisgänget sett fram emot blir inte alls vad de tänkt sig. Snabbt tar en av de äldre pojkarna makten över gruppen, och börjar terrorisera de andra. Den som inte lyder blir bestraffad på grymma sätt. Sista natten bestämmer de äldre pojkarna att de ska ha Lägerhästarnas natt, och då ska de som varit fega och olydiga straffas hårt med glödande järn, svarta stup, skräck och förtvivlan.

Men Johan vägrar lyda de äldre pojkarna, och blir hårt bestraffad. Han ger sig av från lägret, och blir jagad av de andra pojkarna som vill fånga in honom innan Lägerhästarnas natt.

Denna spännande ungdomsbok är baserad på verkliga händelser.

Erik Eriksson föddes 1937 och är en svensk journalist, tv-producent och författare. Han har skrivit romaner, novellsamlingar, ungdomsböcker och lättlästa böcker. År 2009 fick han Aniarapriset för sitt författarskap.

© 2018 SAGA Egmont (E-bog) ISBN: 9788711838594

Opdag mere af

Andre kan også lide...