Kristin Lavransdotter : 2. Husfrun Prøvelyt

Kristin Lavransdotter : 2. Husfrun

Kristin Lavransdotter : 2. Husfrun

Forfatter:
Sigrid Undset
Oplæser:
Gabriella Boris
Lydbog
E-bog

De nygifta Kristin och Erlend anländer till Husaby, där Kristin snart får ta ansvar för Erlends släktgård och deras barn. Hon älskar ännu sin make, även om hon ofta tvingas stå ut med hans hetsiga temperament och ständiga rastlöshet. I samlivet blir deras olikheter allt tydligare: Erlend har sin blick fäst på jordelivets belöningar medan Kristin blir alltmer upptagen av att försona sina synder och närma sig Gud.

Kristin Lavransdotter är Sigrid Undsets stora historiska romantrilogi som utspelas i Gudbrandsdalen på 1300-talet. Sigrid Undset fick med trilogin sitt stora internationella genombrott och erhöll kort därefter Nobelpriset med motiveringen "förnämligast för hennes mäktiga skildringar ur Nordens medeltida liv". Detta är andra delen av tre.

Sprog:
Svensk
Kategori:
Romaner
Originaltitel:
Husfrue
Oversætter:
Gun-Britt Sundström

Mere info om lydbogen:

Forlag:
Norstedts
Udgivet:
2021-05-19
Længde:
16T 38M
ISBN:
9789113112114

Mere info om e-bogen:

Forlag:
Norstedts
Udgivet:
2016-11-15
ISBN:
9789113079905

Lignende bøger

Hitta storyn som passar just dig

Henrik Karlsson

"Har precis startat en provperiod hos Storytel och det är det bästa jag någonsin gjort. Att lyssna ger mig full koncentration på boken samtidigt som jag kan pyssla med annat."

Birgitta Johansson

"Det bästa som har hänt mig på länge. Dessutom lyssnar jag på böcker som jag nog aldrig hade kommit mig för att läsa annars. Jag lyssnar i bilen, på promenaden eller när jag städar."

Birgitta Lindh

"Jag och min man delar familjeabonnemanget och har haft Storytel i 5-6 år. Vi är så nöjda med både appen och Readern. Här finns ett stort bokutbud som passar oss båda!"