Kalla krigets bakgrund Prøvelyt

Kalla krigets bakgrund

Prøv gratis

Kalla krigets bakgrund

Forfatter:
Bokasin
Oplæser:
Per Runhammar
Lydbog
E-bog

Trots segern över en gemensam fiende i andra världskriget gav de ideologiska skillnaderna mellan demokratierna i väst och sovjetunionen upphov till en frostig kraftmätning. KALLA KRIGETS BAKGRUND är ett reportage som ursprungligen publicerades av Bokasin.se KALLA KRIGET hade stor påverkan på 1900-talets andra hälft, från andra världskrigets slut till Sovjetunionens upplösning. Konflikten liknade inte någon annan. Kalla krigets slagfält fanns i
lika hög grad i människornas sinne som på den myriad av stridszoner som sträckte sig från Vietnam till Kuba. Västs och östs motstridiga ideologier, ledda av sina respektive supermakter, gjorde att världen riskerade att utplånas vid mer än ett tillfälle. I den här reportageserien utforskas den stora konfliktens mest fascinerande händelser, från järnridåns uppkomst till Kubakrisen och Berlinmurens fall. Storytel Dox – reportage, intervjuer, artiklar

Sprog:
Svensk
Kategori:
Historie

Mere info om lydbogen:

Forlag:
Storytel Dox
Udgivet:
2018-09-25
Længde:
20M
ISBN:
9789178471591

Mere info om e-bogen:

Forlag:
Storytel Dox
Udgivet:
2018-09-25
ISBN:
9789178471867

Lignende bøger

Hitta storyn som passar just dig

Henrik Karlsson

"Har precis startat en provperiod hos Storytel och det är det bästa jag någonsin gjort. Att lyssna ger mig full koncentration på boken samtidigt som jag kan pyssla med annat."

Birgitta Johansson

"Det bästa som har hänt mig på länge. Dessutom lyssnar jag på böcker som jag nog aldrig hade kommit mig för att läsa annars. Jag lyssnar i bilen, på promenaden eller när jag städar."

Birgitta Lindh

"Jag och min man delar familjeabonnemanget och har haft Storytel i 5-6 år. Vi är så nöjda med både appen och Readern. Här finns ett stort bokutbud som passar oss båda!"