Känslokapitalisterna

Känslokapitalisterna

Känslokapitalisterna

E-bog

Anna Carolina fortsätter att flyttas runt mellan olika familjer och barnhemmet. Mammor och pappor avlöser varandra och Anna Carolina gör som de vill, även om inte hon vill. Gör man inte som mammorna och papporna vill är man dum. Och är man du vill de inte ha med en att göra. Är man inte dum pratar de i alla fall med en. Trots att Anna Carolinas tillvaro är otrygg och består av nya människor hela tiden känner hon hopp. Skolan. Om man klarar skolan kan man tjäna egna pengar. Och när man blir vuxen klarar man sig själv. Man får bo alldeles för sig själv.

"Känslokapitalisterna" är den tredje och avslutande boken i trilogin om fosterbarnet Anna Carolina.

Den 15 maj år 1921 föds Anna Carolina Borggren. Hennes mor är Ragnhild Borggren och den finske sjömannen Atos Heikkonen är hennes far. Men det vet hon ingenting om. Trilogin om Anna Carolina följer om en ung fosterflicka genom hennes uppväxt och motgångar i ett tidigt 1900-tals Sverige.

Kristina Hasselgren (1920-2003) var en svensk författare, journalist och modekonsult. Hon studerade film, litteratur och mode utomlands och arbetade sedan som modekonsult i Stockholm 1942-1963. Hon debuterade med boken Sandmålning 1956 och från och med 1971 arbetade hon som frilansande journalist och författare.

Sprog:
Svensk
Kategori:
Romaner

Mere info om e-bogen:

Forlag:
SAGA Egmont
Udgivet:
2020-05-08
ISBN:
9788726404999

Lignende bøger

Hitta storyn som passar just dig

Henrik Karlsson

"Har precis startat en provperiod hos Storytel och det är det bästa jag någonsin gjort. Att lyssna ger mig full koncentration på boken samtidigt som jag kan pyssla med annat."

Birgitta Johansson

"Det bästa som har hänt mig på länge. Dessutom lyssnar jag på böcker som jag nog aldrig hade kommit mig för att läsa annars. Jag lyssnar i bilen, på promenaden eller när jag städar."

Birgitta Lindh

"Jag och min man delar familjeabonnemanget och har haft Storytel i 5-6 år. Vi är så nöjda med både appen och Readern. Här finns ett stort bokutbud som passar oss båda!"