Jeanettemordet 1969 Prøvelyt

Jeanettemordet 1969

Prøv gratis

Jeanettemordet 1969

Forfatter:
Rolf Wrangnert
Oplæser:
Rolf Wrangnert
Lydbog
E-bog

DET SOM I kriminallitteraturen kallas för ”sommarmord” betyder ett spaningsmord på en ung flicka som mördats på natten, ofta på väg hem från en fest. Mordet blir sedan extremt uppmärksammat i mediernas nyhetstorka. Jeanettemordet i Södertälje 1969 är ett klassiskt exempel. Det är också ett exempel på ifrågasatt pressetik, när kvällspressens hets att fylla spalterna, gjorde att det skrevs nära nog vad som helst, bara det fanns något att läsa om mordet.

JEANETTEMORDET ingår i serien FALLET AVSLUTAT – korta, spännande reportage om Sveriges mest kända brott, som ursprungligen publicerades i kriminalmagasinet Misstänkt.

ROLF WRANGNERT är inläsare av böcker och TV-producent. Han har varit med och startat Efterlyst på TV3, producerat Brottsplats: Sverige och varit inslagsproducent för Cold Case Sverige på TV4. Han var stadig medarbetare på tidskriften Misstänkt

Storytel Dox – reportage, intervjuer och artiklar

Sprog:
Svensk
Kategori:
Fakta

Mere info om lydbogen:

Forlag:
Storytel Dox
Udgivet:
2018-04-24
Længde:
16M
ISBN:
9789178174140

Mere info om e-bogen:

Forlag:
Storytel Dox
Udgivet:
2018-04-24
ISBN:
9789178174416

Lignende bøger

Hitta storyn som passar just dig

Henrik Karlsson

"Har precis startat en provperiod hos Storytel och det är det bästa jag någonsin gjort. Att lyssna ger mig full koncentration på boken samtidigt som jag kan pyssla med annat."

Birgitta Johansson

"Det bästa som har hänt mig på länge. Dessutom lyssnar jag på böcker som jag nog aldrig hade kommit mig för att läsa annars. Jag lyssnar i bilen, på promenaden eller när jag städar."

Birgitta Lindh

"Jag och min man delar familjeabonnemanget och har haft Storytel i 5-6 år. Vi är så nöjda med både appen och Readern. Här finns ett stort bokutbud som passar oss båda!"