PRØV 30 DAGE GRATIS Aktiver tilbuddet
3870 Anmeldelser
3.94
Sprog
Svensk
Kategori
Romaner
Længde
12T 33M

Hundraettåringen som tänkte att han tänkte för mycket

Forfatter: Jonas Jonasson Oplæser: Magnus Roosmann Lydbog og E-bog

Allan sitter med vännen Julius på Bali och har nästan lika långtråkigt som strax innan han klev ut genom sitt fönster på hundraårsdagen ett år tidigare. Nu väntar ny födelsedag. Julius bestämmer sig för att fira sin vän med en luftballongfärd. Allan föreslår att de i så fall tar med sig något att dricka, ifall det skulle bli stiltje där uppe i luften.
Det som följer är allt utom stiltje. Vinden och omständigheterna tar vännerna på en resa genom all världens galenskap. I centrum för den står kärnvapenkapprustning, tuppfäktning världsledare emellan, dumhet och argan list. Längs vägen avverkas Kim Jong-un, Donald Trump, Vladimir Putin, Angela Merkel och en svensk utrikesminister som undrar om allt det här händer på riktigt.
Hundraettåringen som tänkte att han tänkte för mycket är den fristående fortsättningen på Jonas Jonassons succéroman om hundraårige Allan Karlsson. Författaren granskar på nytt mänsklighetens alla tillkortakommanden. Han gör det på sitt oefterhärmliga sätt, med humor och värme.

© 2018 Piratförlaget (Lydbog) ISBN: 9789164233950 © 2019 Piratförlaget (E-bog) ISBN: 9789164243270

Opdag mere af

Andre kan også lide...