Hudlös himmel Prøvelyt

Hudlös himmel

Prøv gratis

Hudlös himmel

Forfatter:
Herbjørg Wassmo
Oplæser:
Julia Dufvenius
Lydbog
E-bog

Tora begraver minnet av styvfaderns övergrepp. För sin omgivning på skolan i den lilla staden berättar hon ingenting. Den enda hon vågar dela sin berättelse med är moster Rakel.

Men Rakel är sjuk och i takt med att mosterns hälsa försämras börjar märkliga saker hända Tora. Hon känner inte längre igen sin kropp, och när hon betraktar den är det som att den tillhör någon annan. När mostern går bort rämnar hela den värld som Tora med nöd och näppe lyckats hålla samman. Hon orkar inte längre trycka bort barndomens traumatiska minnen, utan går in i en psykos.

Hudlös himmel är den sista och avslutade delen i trilogin om tyskungen Tora. Böckerna är moderna klassiker om den begåvade men utsatta flickan som finner sin väg trots mobbning, våld och skam i efterkrigstidens Nordnorge.

Sprog:
Svensk
Kategori:
Romaner
Serie:
Tora: 3
Originaltitel:
Hudløs himmel
Oversætter:
Staffan Söderblom

Mere info om lydbogen:

Forlag:
Historiska Media
Udgivet:
2021-07-08
Længde:
9T 12M
ISBN:
9789177892953

Mere info om e-bogen:

Forlag:
Historiska Media
Udgivet:
2021-07-08
ISBN:
9789177892960

Lignende bøger

Hitta storyn som passar just dig

Henrik Karlsson

"Har precis startat en provperiod hos Storytel och det är det bästa jag någonsin gjort. Att lyssna ger mig full koncentration på boken samtidigt som jag kan pyssla med annat."

Birgitta Johansson

"Det bästa som har hänt mig på länge. Dessutom lyssnar jag på böcker som jag nog aldrig hade kommit mig för att läsa annars. Jag lyssnar i bilen, på promenaden eller när jag städar."

Birgitta Lindh

"Jag och min man delar familjeabonnemanget och har haft Storytel i 5-6 år. Vi är så nöjda med både appen och Readern. Här finns ett stort bokutbud som passar oss båda!"