PRØV 30 DAGE GRATIS Aktiver tilbuddet
122 Anmeldelser
4.37
Sprog
Svensk
Kategori
Romaner
Længde
8T 36M

Hjärta av Jazz

Forfatter: Sara Lövestam Oplæser: Julia Dufvenius Lydbog og E-bog

”Jag var bara en pojk första gången jag tog tåget till Stockholm, och det var nittonhundrafyrtiotvå.” Den rynkige mannen drar munnen till ett clownleende. Han heter Alvar Svensson, och en gång spelade han med Povel Ramel. På riktigt.

Steffi Herrera går i Björkeskolan så lite som möjligt. Där är hon en horunge och drottningarna Karro och Sanja härjar fritt. Men i mp3-spelaren finns Povel Ramel, med snäll röst och ord som är roliga. Hon kan alla hans texter, nästan, och snart kan hon spela walking bass till de flesta av hans låtar. En dag när hon passerar ålderdomshemmet, hör hon välbekant musik strömma ur ett fönster …

Alvars berättelse i rummet med vevgrammofonen är en vild jitterbugg på Nalen. Den är budcyklar på Stockholms gator, mörklagda fönster och flickor man knappt vågade titta på. Och så jazzen, som enligt vissa var värre än kriget. När den gamle mannens minnen kraschar rakt in i tonåringens verklighet, förändrar det båda deras liv.

Hjärta av jazz är en varm berättelse om oväntad vänskap. Det är Sara Lövestams fjärde roman, hennes tidigare böcker har alla fått fantastiska recensioner.

© 2020 Piratförlaget (Lydbog) ISBN: 9789164234162 © 2014 Piratförlaget (E-bog) ISBN: 9789164242143

Opdag mere af

Andre kan også lide...