Gangsterliv: Brotten, gänget och livet på gatan Prøvelyt

Gangsterliv: Brotten, gänget och livet på gatan

Prøv gratis

Gangsterliv: Brotten, gänget och livet på gatan

Forfatter:
Jacob Härnqvist
Oplæser:
Björn Bengtsson
Lydbog
E-bog

Han levde i gängkriminalitet, missbruk och hemlöshet - och reste sig mot alla odds. En skoningslös, naken och sann historia om brott och försoning.

SOM BARN var Sam rädd för sin pappas våld, for illa av djup fattigdom och flydde in i kriminalitet och droger.
SOM VUXEN är Sam vicepresident för ett av Malmö mest fruktade kriminella gäng: Original Gangsters. Längs vägen har han blivit både pappa och tung missbrukare - och fängelsekund.
I Original Gangsters bär Sam vapen och skyddsväst dygnet runt. Våldet styr och lojaliteten mot gänget är allt. När gänglivet får ett abrupt slut rasar Sams tillvaro samman och han hamnar på gatan som hemlös. För att överleva måste han stjäla mat, göra inbrott och sova i trappuppgångar. För att stå ut bedövar han sig med allt tyngre droger.

En natt i häktet inser Sam att han måste förändra sitt liv - eller gå under. Där börjar den hårda vägen mot ett helt nytt liv. Utan våld, droger och vapen. Hittills har samhället inte kunnat hjälpa honom. Ska han klara förändringen på egen hand? Kan han bryta med sin destruktiva sida? Och kan han försonas med sitt förflutna - och med alla han skadat längs vägen?

Sprog:
Svensk
Kategori:
Biografier

Mere info om lydbogen:

Forlag:
Tiden
Udgivet:
2020-10-30
Længde:
8T 26M
ISBN:
9789151504698

Mere info om e-bogen:

Forlag:
Tiden
Udgivet:
2020-10-30
ISBN:
9789151504735

Lignende bøger

Hitta storyn som passar just dig

Henrik Karlsson

"Har precis startat en provperiod hos Storytel och det är det bästa jag någonsin gjort. Att lyssna ger mig full koncentration på boken samtidigt som jag kan pyssla med annat."

Birgitta Johansson

"Det bästa som har hänt mig på länge. Dessutom lyssnar jag på böcker som jag nog aldrig hade kommit mig för att läsa annars. Jag lyssnar i bilen, på promenaden eller när jag städar."

Birgitta Lindh

"Jag och min man delar familjeabonnemanget och har haft Storytel i 5-6 år. Vi är så nöjda med både appen och Readern. Här finns ett stort bokutbud som passar oss båda!"