4 MÅNEDER MED 50% RABAT! Aktiver tilbuddet
156 Anmeldelser
3.85
Serie
Del 2 af 20
Sprog
Svensk
Kategori
Fakta
Længde
21M

Gösta Ekman bakom skrattet

Forfatter: Tidningen Vi, Ingemar Unge Oplæser: Fredrik Berling Lydbog

En röst i min telefonsvarare säger:
- Ja, hej. Det är Gösta. Ekman. Hördudu, jag tror jag misstog mig, jag ser inte Hammarbybacken från mitt fönster. Det kan ha varit ett moln. Nu säger jag mitt mobilnummer långsamt ... väldigt långsamt ...
Det är Gösta Ekman som vill vara noga och sanningsenlig och inte slarva med detaljer.
Gösta Ekman har en lite sorgsen framtoning. Kanske en aning tankspridd, men mycket tankfull. Försynt. Man skulle bli väldigt förvånad om han sa något elakt. Man skulle bli förvånad om han fräste eller röt. Han kan förstås bli arg och tvär som alla andra ... men intrycket han gör. Ibland när man ser honom tänker man, jaha, här kommer Pinneberg. Den lilla människan. På väg att stillsamt krossas av Historiens Hjul. Eller råka illa ut i en bok av Kafka. Han sänder en liten våg av vemod.
Därför är det roligt och överraskande att han har så nära till skratt och leende. Han lyser upp. Sig själv. Och omgivningen.
Jag måste få honom att skratta, tänker man.

GÖSTA EKMAN BAKOM SKRATTET är ett reportage som ursprungligen publicerades i Vi nr 7/2010

Textförfattaren Ingemar Unge Stora arbetade i mer än två decennier på tidningen Vi. Han har tilldelats Stora Journalistpriset, Guldpennan och Jolopriset.

Vi är ett månadsmagasin som har utkommit i mer än 100 år. I Vi skrev Karin Boye, Evert Taube, Astrid Lindgren, Nils Ferlin, Moa Martinson, Ivar Lo-Johansson och Vilhelm Moberg. Vi fortsätter att regelbundet vinna priser för sina välskrivna texter, bildreportage och sin form.

Storytel Dox - Reportage, intervjuer och artiklar

© 2017 Storytel Dox (Lydbog) ISBN: 9789178014101

Opdag mere af