326 Anmeldelser
4.09
Sprog
Svensk
Kategori
Historie
Længde
6T 32M

Forntida kvinnor Jägare Vikingahustru Prästinna

Forfatter: Catharina Ingelman-Sundberg Oplæser: Jonatan Stenson Lydbog

För dig som tycker om historia. För dig som är nyfiken på en del av historien som det sällan berättats om. Kvinnohistorien. Målande, nästintill skönlitterärt berättad och samtidigt en faktaåtergivande vandring genom årtusenden.
Forntida kvinnor jägare, vikingahustru, prästinna skildrar den skandinaviska kvinnan från allra äldsta tid fram till medeltiden och vi möter inte bara mäktiga krigarkvinnor och världsresenärer utan även den germanska kvinnan hemma på gården.
Om författarenCatharina Ingelman-Sundberg har hämtat fakta från arkeologiska utgrävningar, runstenar, näverbrev, krönikor och har rest i västerled och österled för att få fram ny information. Hur var kvinnans ställning under forntiden? Att kvinnor hade internationella kontakter på bronsåldern och rätt att begära skilsmässa under vikingatiden; är det något du kände till? Eller att romarkvinnorna diskuterade
arkitektur, konst, kultur och bar färgglatt mode till skillnad från de germanska kvinnorna som var mer enkla?
Om uppläsaren Jonatan Stenson debuterade som ljudboksinläsare hos A Nice Noise i och med sin inläsning av Barabbas. Jonatan är erkänd musiker och förutom samarbeten med bla Micke Rickfors har han släppt egna musikalbum och är en flitigt anlitad reklamröst.

© 2020 A Nice Noise (Lydbog) ISBN: 9789178531394

Opdag mere af