326 Anmeldelser
4.11
Sprog
Svensk
Kategori
Romaner
Længde
12T 4M

Flickan från det stora vita skeppet

Forfatter: Mich Vraa, Jesper Bugge Kold Oplæser: Lo Kauppi Lydbog og E-bog

Den 23 januari 1951 stävar sjukhusskeppet Jutlandia ut från kajen i Köpenhamn. Ombord finns den unga sjuksköterskan Molly Dahl. Med sig i bagaget har Molly erfarenhet från Odense sjukhus där hon på dagen för Danmarks befrielse tog emot döende och svårt skottskadade offer. Men befrielsen från tyskarna har satt sina spår hos Molly.

I Korea har elvaåriga Yun förlorat allt. Napalmen har slukat hennes hem, familj och den by i Nordkorea där hon vuxit upp och Yun bestämmer sig att fly söderut tillsammans med två andra barn, rakt igenom ett brinnande krig.

Både Molly och Yun lägger sina gamla liv bakom sig i hopp om att hitta en bättre tillvaro i Sydkorea. Men det blir en lång och oförutsägbar resa för dem båda. I den sydkoreanska hamnstaden Pusan flätas deras öden samman. Men kan Molly rädda Yun? Och vem ska rädda Molly?

"Flickan från det stora vita skeppet" är en spännande och rörande roman om starka kvinnoöden, krig och kärlek.

"Detta är proffesionellt arbete av högsta rang från Kold och Vraa. Den välbyggda handlingen, den minutiösa researchen och det effektiva och målmedvetna språket blir till gedigen underhållning." Berlingske

"Sjuksköterskor, sjömän och ideal: det här är underhållning på hög nivå med starka kvinnor i huvudrollen." Politiken

Jesper Bugge Kold (f. 1972) är en dansk författare som debuterade 2014. Han har skrivit en rad kritikerrosade, historiska romaner och fick sitt stora genombrott med "Flickan från det stora vita skeppet."
Mich Vraa (f. 1954) är en dansk författare, journalist och skönlitterär översättare av bl.a. Ernest Hemingway, Jonathan Franzen och John Williams. Han har utgivit flera prisnominerade romaner och fått en rad litterära priser.

© 2022 SAGA Egmont (Lydbog) ISBN: 9788726908565 © 2022 SAGA Egmont (E-bog) ISBN: 9788726908435 Oversætter: Anna Gilham

Opdag mere af