PRØV 6 MÅNEDER TIL HALV PRIS Aktivér tilbud
11 Anmeldelser
3.18
Sprog
Svensk
Kategori
Fakta
Længde
4T 34M

Förvriden sanning: En granskning av radiodokumentären av Nora

Forfatter: Annica Frisk Oplæser: Johanna Dahlbäck Lydbog

Radiodokumentären Nora - den fastspända flickan blev prisbelönt och journalisten Daniel Velasco fick flera utmärkelser. För Ola Gefvert, den privatpraktiserande psykiatern som dokumentären utpekade, blev livet inte sig likt. Han gick från respekterad läkarkollega, forskare/föreläsare och lärare till en paria som fick motta en strid ström av hat- och hotbrev.

I Förvriden sanning görs en noggrann och seriös granskning av den prisbelönta men tragiska radiodokumentären om den unga Nora och hennes tidiga liv. Hur var Noras vård egentligen och vilka insatser gjordes av det offentliga Sverige? Lämnade kommunen Nora i sticket och skickade henne till dåliga behandlingshem, där hon tvingades till prostitution? Och vad händer i mediesverige när drevet går?

Många vinklar finns på denna historia och journalisten Annica Frisk har metodiskt granskat den fakta som dokumentären bygger på. Hon rätar ut frågetecknen som hopar sig kring tvivelaktiga journalistiska metoder och myndighetssveriges sätt att granska i denna fascinerande granskning.

© 2021 Bookea (Lydbog) ISBN: 9789189349025

Opdag mere af