PRØV 30 DAGE GRATIS Aktiver tilbuddet
5022 Anmeldelser
4.27
Serie
Del 2 af 6
Sprog
Svensk
Kategori
Romaner
Længde
21T 58M

En konungs ätt

Forfatter: Tonny Gulløv Oplæser: Stefan Sauk Lydbog og E-bog

Den spännande fortsättningen på Tusenårsriket.

Efter sin insats i det blodiga slaget om Fyn förväntar sig vikingatidens skarpaste bågskytt, Ulv Palnatoke, att han kommer att belönas av kung Gorm och äntligen få gården som en gång tillhörde hans galna morbror. Men Gorm visar sig ha andra planer och i besvikelsens ögonblick begår Palnatoke – som är ökänt hetlevrad – en stor synd. Han bränner ner morbroderns gård. Det är ett allvarligt brott i ett land och en tid där hämnd är något som genomsyrar folksjälen.

För att rädda Palnatoke från sina släktingar – och sig själv – skickar Gorm iväg honom till Britannien. Med sig får han Gorms söner Harald Blåtand och Knut Dana-ast. Dessutom följer Ymer och Torste med på färden, som blir allt annat än vilsam, och det kommer att dröja många år innan Ulv återvänder.

EN KONUNGS ÄTT är del två i TUSENÅRSRIKET, en spännande och underhållande serie om en tid då danerna - i strävan efter rikedom, skaldernas lovprisning och evig ära - ständigt stred mot varandra och otaliga andra folkslag.

© 2020 Bokförlaget NoNa (Lydbog) ISBN: 9789188901460 © 2020 Bokförlaget NoNa (E-bog) ISBN: 9789189177314 Originaltitel: En konges æt Oversætter: Carla Wiberg

Opdag mere af

Andre kan også lide...