4 MÅNEDER MED 50% RABAT! Aktiver tilbuddet
10 Anmeldelser
3.1
Sprog
Svensk
Kategori
Romaner

En fransk curry - 100 steg från Bombay till Paris

Forfatter: Richard C. Morais E-bog

Kärleken till god mat får den stora familjen Haji att trotsa fattigdomen och starta restaurang i Bombays finare kvarter. Men alla ser inte välvilligt på deras klassresa och snart tvingar en tragedi dem att fly landet.

När de senare, i en fransk alpby, öppnar sin enkla indiska servering mittemot en prisad lyxrestaurang står katastrofen åter för dörren. Den unge Hassan Haji är en virtous i köket, men stjärnkocken Madame Mallory skyr inga medel för att driva bort familjen - något som dock visar sig bli Hassans biljett till Paris och hans chans att öppna en egen gourmetrestaurang.

En fransk curry - 100 steg från Bombay till Paris är en tidlös berättelse om ödets oundviklighet, kärleken till god mat och hur nära det kan vara mellan fiende och vän.

Med ett mustigt, vackert språk skildrar Richard C. Morais skillnaderna mellan kulturer och livsvillkor genom olikheterna mellan det indiska och det franska köket. Som en av USAs mest erfarna utrikeskorrespondenter är han känd för sina levande beskrivningar.

© 2014 Bookmark Förlag (E-bog) ISBN: 9789175470894 Originaltitel: The Hundred-Foot Journey Oversætter: Ylva Stålmarck