PRØV 30 DAGE GRATIS Aktiver tilbuddet
3599 Anmeldelser
4.48
Sprog
Svensk
Kategori
Romaner
Længde
10T 20M

En förlorad kärlek

Forfatter: Alyson Richman Oplæser: Gabriella Boris Lydbog og E-bog

Där på hennes underarm, precis bredvid ett födelsemärke, satt sex siffror tatuerade. "Kommer du ihåg mig nu? frågade han med darrande röst. Hon tittade på honom igen, som om han vore ett spöke. Lenka, det är jag sa han. Josef, din man.

Lenka är en ung konststuderande när hon träffar Josef i Prag, strax före andra världskrigets utbrott. De gifter sig snart, men deras liv tillsammans hinner knappt börja innan de slits isär av kriget. Josef ska fly till New York tillsammans med sin familj, Lenka ska komma efter med sina föräldrar. Men ingenting går som planerat. Fartyget som Josef reser med förliser. Och Lenkas öde för henne till Theresienstadt och så småningom Auschwitz.

Ovetande om att den andra är vid liv bär de med sig minnena av den förlorade kärleken. Ett helt liv senare står de plötsligt öga mot öga. Från den lyckliga tiden i förkrigets Prag till nazismens skräckvälde i Europa. En förlorad kärlek är en berättelse om den första förälskelsens kraft, om människors uthållighet och förmåga att resa sig i svåra stunder.

© 2021 Bokförlaget Polaris (Lydbog) ISBN: 9789177954538 © 2021 Bokförlaget Polaris (E-bog) ISBN: 9789177954521 Originaltitel: The lost wife Oversætter: Carina Jansson

Opdag mere af

Andre kan også lide...