PRØV 7 DAGE GRATIS Prøv 7 dage gratis
47 Anmeldelser
3.89
Serie
Del 7 af 11
Sprog
Svensk
Kategori
Fantasy & SciFi
Længde
1T 16M

Drottningen av Svarta kusten

Forfatter: Robert E. Howard Oplæser: Magnus Tyrgrim Lydbog

Hovar trummade på gatan som ledde ner mot hamnen. Människorna som skrek och kastade sig åt sidan fick bara en hastig blick av en svart hingst med en man i rustning med en röd kappa som fladdrade i vinden. Längre upp på gatan hördes skriken och slamret från förföljarna men ryttaren såg sig inte om. Han galopperade ut på bryggorna och drog så hårt i tyglarna att hingsten stegrade när den slutligen stannade längst ut på bryggan. Sjömännen gapade av förvåning och stannade upp i sina sysslor på däck och i rigg. Kaptenen som stod i fören på den stora galären var kraftigt byggd och hakan pryddes av ett svart skägg. Med en båtshake höll han ut fartyget från bryggan. Han skrek irriterat när ryttaren hoppade ur sadeln och ner på galärens däck.
"Vem har bjudit in dig?"
"Lägg loss!" röt inkräktaren och viftade med sitt bredsvärd så att det stänkte röda bloddroppar.
"Men vi ska segla till Kushs kust", protesterade kaptenen.
"Då ska jag också till Kush! Skjut ifrån nu!" Mannen såg uppåt gatan där ett gäng ryttare kom galopperande och bakom dem sprang en grupp bågskyttar med armborstar över ryggen.
"Kan du betala för din resa?" undrade kaptenen.
"Jag kan betala med mitt svärd" röt svärdsmannen i ringbrynjan och höll upp sitt stora svärd så att det blänkte i solen. "Vid Crom, människa, om ni inte lägger loss nu ska jag dränka den här galären med blod från besättningen!"
* * *
Robert E Howard började i slutet av 1920-talet blanda fantasy, skräck och mytologi med action. romans, svärdsstrider och magi – det som senare kom att bli fantasy-genren "sword and sorcery". Howard skrev totalt cirka tjugo berättelser om Conan. Dessa publiceras nu i Krönikan om Hyboria.
* * *
Detta är den sjunde berättelsen om Conan (enligt Dale Rippkes kronologi) första gången publicerad 1934 i tidningen Weird Tales.
* * *
Musik av David Fesliyan (www.fesliyanstudios.com)
Ljudeffekter från Freesound.org av jordishaw, joao-de-deus, jusiddink, dickblox, pfannkuchn, dobroide, pfranzen, unclesigmund, folkart-films, misprovideos, stomachache, poots, inspectorj, craidsmith, ijhouse4, ogosoundfx, vgragam1, jacobalcook, uzbazur, skjor1

© 2021 Yabot (Lydbog) ISBN: 9789189225190 Originaltitel: Queen of the Black Coast Oversætter: Mats Ingelborn