Det var jag som skulle dö

Det var jag som skulle dö

Det var jag som skulle dö

E-bog

Natalie Verständigs roman bygger på de krigsupplevelser som hennes morfar Samuel Janowski berättade för sin dotter, Natalies mor. Boken handlar både om de svåra åren på flykt och i olika läger och om den första tiden i Sverige med försörjningsvändor och familjebildning.

Det var jag som skulle dö
Av Natalie Verständig Axelius
Natalie Verständigs roman bygger på de krigsupplevelser som hennes morfar Samuel Janowski berättade för sin dotter, Natalies mor. Boken handlar både om de svåra åren på flykt och i olika läger och om den första tiden i Sverige med försörjningsvändor och familjebildning. Läs mer...
Det var jag som skulle döDet var jag som skulle dö
Det var jag som skulle dö
KOMMANDE
Det var jag som skulle dö
Utkommer 27 december 2019
ISBN
9789127166226
TYP
inbunden
RECENSIONSDATUM
2020-01-23
Du har nått den maximala köpsumman.
pris
Vad handlar du som?
Privatkund
Skola
Företagskund
Det var jag som skulle döDet var jag som skulle dö
Det var jag som skulle dö
E-BOK (EPUB)
KOMMANDE
Det var jag som skulle dö
Utkommer 27 december 2019
ISBN
9789127166233
TYP
e-bok (epub)
Du har nått den maximala köpsumman.
köp via återförsäljare
Återförsäljare
Adlibris
Bokus
Akademibokhandeln
Samuel kan inte slå undan ångesten för att något är allvarligt fel med leveransen av nya glasögonbågar till återförsäljaren i Göteborg. Vad ska hända med honom om det inte blir ett nytt avtal? Med döttrarna? Med hela livet i Sverige?

Med stor skärpa skildrar Natalie Verständig hur år av flykt, svält och liv i ghetton och läger följer med som en svårkontrollerad oro många år efteråt, i många fall hela livet. Samuels fridfulla liv som pojke i en liten stad i närheten av Łodz förändras över natt i och med tyskarnas angrepp på Polen. Hela hans tillvaro fram till krigets slut präglas av att åtminstone försöka rädda livet på sina småbröder, tvillingarna Rachmiel och Fischel. När han inte lyckas hjälpa dem bada drabbas han av en känsla av skuld som ska kasta en skugga också över de förhållandevis ljusa åren i Sverige efter kriget. Det var ju han som skulle dö.

Natalie Verständigs roman bygger på de krigsupplevelser som hennes morfar Samuel Janowski berättade för sin dotter, Natalies mor. Boken handlar både om de svåra åren på flykt och i olika läger och om den första tiden i Sverige med försörjningsvändor och familjebildning. Det var jag som skulle dö är både ett tal till och ett minne över en av de många överlevande som kom till vårt land och blev en del av Sveriges moderna historia.

Det var jag som skulle dö har belönats med Micael Bindefelds stipendium (se bindefeldsstiftelse.se) på 200 000 kronor for att finansiera distribution av böcker till skolor i hela landet.

Sprog:
Svensk
Kategori:
Biografier

Mere info om e-bogen:

Forlag:
Natur & Kultur
Udgivet:
2019-12-27
ISBN:
9789127166233

Lignende bøger

Hitta storyn som passar just dig

Henrik Karlsson

"Har precis startat en provperiod hos Storytel och det är det bästa jag någonsin gjort. Att lyssna ger mig full koncentration på boken samtidigt som jag kan pyssla med annat."

Birgitta Johansson

"Det bästa som har hänt mig på länge. Dessutom lyssnar jag på böcker som jag nog aldrig hade kommit mig för att läsa annars. Jag lyssnar i bilen, på promenaden eller när jag städar."

Birgitta Lindh

"Jag och min man delar familjeabonnemanget och har haft Storytel i 5-6 år. Vi är så nöjda med både appen och Readern. Här finns ett stort bokutbud som passar oss båda!"