PRØV 7 DAGE GRATIS + 2 MÅNEDER TIL HALV PRIS Aktiver tilbuddet
33 Anmeldelser
3.58
Sprog
Svensk
Kategori
Romaner
Længde
14T 9M

Det sista solot

Forfatter: Jennie Dielemans Oplæser: Jennie Dielemans Lydbog og E-bog

Det sista solot är en roman om hur vi lever våra liv – och hur vi dör.

En försommarkväll i slutet av 1960-talet kliver den hol­ländske jazztrummisen Sjon Kastelein ur en turnébuss mitt i Stockholm. Han blir förtjust. I staden, den möjliga framtiden, och i Eva, som han träffar samma kväll. Kärle­ken är stor och tillsammans vill de skapa ett liv, där det är ljuvligt lätt att andas. Framåt, uppåt. Trumvirvel på det. Sjon friar och Eva blir gravid.

Problemet är att Sjon redan har en fru. Och ett barn som just har fötts.

Barnen ska bli fler, äktenskapen likaså. Vi följer i spåren av Sjon genom ett Sverige i förändring. Bergsjön, Husby och Hornstull. Jazz och hiphop. Kärlek och svek.

Vi landar i 2010-talets mitt. En brokig syskonskara samlas för det de kallar för Cirkus Kastelein. Pappa Sjon är i stan. Lammet är serverat, jazztobaken framplockad och skratten rullar runt bordet. Men så frågar Sjon: ”Hur är det med Eva?”

Boken innehåller nyskriven musik av Ane Brun, låtarna The Last Breath och Fingerprints.

Jennie Dielemans är författare, manusförfattare och jour­nalist, men har sedan länge även arbetat med folkbildning och mobilisering. Hon har skrivit flera böcker, inte minst den hyllade granskningen av turistindustrin Välkommen till Paradiset (2008) och den kritikerrosade romanen Tackar som frågar (som röstades fram till Årets Stockholm läser-bok 2008).

© 2020 Natur & Kultur (Lydbog) ISBN: 9789127168862 © 2020 Natur & Kultur (E-bog) ISBN: 9789127168855

Opdag mere af