Den lyckligaste mannen på jorden : En förintelseöverlevare berättar om varför kärlek och hopp är starkare än hat Prøvelyt

Den lyckligaste mannen på jorden : En förintelseöverlevare berättar om varför kärlek och hopp är starkare än hat

Prøv gratis

Den lyckligaste mannen på jorden : En förintelseöverlevare berättar om varför kärlek och hopp är starkare än hat

Forfatter:
Eddie Jaku
Oplæser:
Per Runhammar
Lydbog
E-bog

Livet kan vara vackert om du gör det vackert. Det är upp till dig.

Eddie Jaku betraktade sig alltid först och främst som tysk, i andra hand som jude. Han var stolt över sitt land. Men allt detta förändrades den 9 november 1938, då han misshandlades, arresterades och fördes till koncentrationsläger. Under de kommande sju åren utsattes Eddie för alla otänkbara fasor, i Buchenwald, Auschwitz, och under nazisternas dödsmarscher. Han förlorade sin familj, sina vänner och sitt land.

När han överlevde förintelsen bestämde sig Eddie att möta varje dag med ett leende under resten av sitt liv. Han bestämde sig för att hylla alla som dött genom att berätta sin historia, dela sin visdom och leva ett så bra liv som möjliga. Han känner att han är den lyckligaste mannen på jorden. Detta är en stark, hjärtskärande och hoppfull berättelse om hur lycka kan

hittas även i de mörkaste av tiderna.

Sprog:
Svensk
Kategori:
Biografier
Originaltitel:
The happiest man on earth
Oversætter:
Marie Ramm

Mere info om lydbogen:

Forlag:
Bazar Förlag
Udgivet:
2021-05-26
Længde:
3T 45M
ISBN:
9789180062183

Mere info om e-bogen:

Forlag:
Bazar Förlag
Udgivet:
2021-05-26
ISBN:
9789180061711

Lignende bøger

Hitta storyn som passar just dig

Henrik Karlsson

"Har precis startat en provperiod hos Storytel och det är det bästa jag någonsin gjort. Att lyssna ger mig full koncentration på boken samtidigt som jag kan pyssla med annat."

Birgitta Johansson

"Det bästa som har hänt mig på länge. Dessutom lyssnar jag på böcker som jag nog aldrig hade kommit mig för att läsa annars. Jag lyssnar i bilen, på promenaden eller när jag städar."

Birgitta Lindh

"Jag och min man delar familjeabonnemanget och har haft Storytel i 5-6 år. Vi är så nöjda med både appen och Readern. Här finns ett stort bokutbud som passar oss båda!"