Brotten som glömdes - 10 kvinnliga offer och förövare i 1920-talets Stockholm Prøvelyt

Brotten som glömdes - 10 kvinnliga offer och förövare i 1920-talets Stockholm

Prøv gratis

Brotten som glömdes - 10 kvinnliga offer och förövare i 1920-talets Stockholm

Forfatter:
Gunilla Granqvist
Oplæser:
Gunnel Fred
Lydbog
E-bog

1920-talets Stockholm. Vi följer tio kvinnor, både förövare och offer, genom rättegångar, rättspsykiatriska utredningar och polisförhör.
Detta är inte bara berättelser om våldsdåd. Det är berättelser om vad en kvinna kunde och inte kunde göra vid tiden då hon fick rösta för första gången.

Emilia dränker sitt barn i Djurgårdsbrunnsviken i desperation eftersom ingen får veta att hon varit gravid, Agdas försök att skilja sig från sin våldsamma man slutar med mord och Vivan dör efter en skitig abort på Södermalm.

Vi befinner oss hundra år tillbaka i tiden.
Det är en greppbar tidsrymd och ändå är så mycket så annorlunda.

Gunilla Granqvist är journalist och författare. I “Brotten som glömdes” berättar hon om kvinnorna bakom några av 1920-talets brott i Stockholm och om omständigheterna som förde dem dit.

Sprog:
Svensk
Kategori:
Fakta
Originaltitel:
Brotten som glömdes

Mere info om lydbogen:

Forlag:
Storytel Original
Udgivet:
2021-03-08
Længde:
5T 31M
ISBN:
9789179919580

Mere info om e-bogen:

Forlag:
Storytel Original
Udgivet:
2021-03-08
ISBN:
9789180118477

Lignende bøger

Hitta storyn som passar just dig

Henrik Karlsson

"Har precis startat en provperiod hos Storytel och det är det bästa jag någonsin gjort. Att lyssna ger mig full koncentration på boken samtidigt som jag kan pyssla med annat."

Birgitta Johansson

"Det bästa som har hänt mig på länge. Dessutom lyssnar jag på böcker som jag nog aldrig hade kommit mig för att läsa annars. Jag lyssnar i bilen, på promenaden eller när jag städar."

Birgitta Lindh

"Jag och min man delar familjeabonnemanget och har haft Storytel i 5-6 år. Vi är så nöjda med både appen och Readern. Här finns ett stort bokutbud som passar oss båda!"