1655 Anmeldelser
3.71
Serie
Del 1 af 2
Sprog
Svensk
Kategori
Thriller
Længde
10T 6M

Bekännelsen på dödsbädden

Forfatter: Carl V Andersson Oplæser: Tomas Bolme Lydbog og E-bog

Inrikesminister Allan Bengtsson är Sveriges mest folkkära politiker. En tokig och rolig jävel, lika karismatisk som nyckfull. Nu sitter Deadlines grävande journalister på ett explosivt avslöjande om ministern – en skandal som kan fälla regeringen. Men snart börjar varningsklockorna ringa. Är det inte någonting konstigt med uppgifterna?

Samtidigt är den unga reportern Alma Engström hårt pressad. Är hon själv på väg att avslöjas? Någon är ute efter henne. Men vem? Det enda hon vet är att det har med ett över tre decennier gammalt mordfall att göra.

Bekännelsen på dödsbädden är den första delen i serien Deadine – en nervig, intelligent och underhållande thriller om dubbelspel, maktmissbruk och journalistiska övertramp. (Tidigare utgiven som ljudboksserie i tio delar med titeln Deadline.)

Carl V Andersson är reporter och har varit verksam på bland annat Expressen, TT och Ekot. Bekännelsen på dödsbädden är hans skönlitterära debut.

***** /.../ ett betyder bättre driv än de flesta böcker. Precis som serier på Netflix och Viaplay så kan man inte låta bli att fortsätta med nästa avsnitt när ett annat tagit slut.
Det här är en tät historia som kretsar runt en nyhetsredaktion med en stort antal grävande journalister. På ytan väldigt ädelt, men desto mer vi lär känna dom desto fler spöken ramlar det ur garderoberna. Avslöjandena de jobbar med är topppolitiker, företagsledare och massmördare. Allt är fiktion men tydliga kopplingar till verkligheten. Men det viktiga är att det känns verkligt, vilket det gör. Så söker du 10 timmars snabb, spännande underhållning i stockholmsmiljö så rekommenderar jag Storytel originals Deadline. (Ljudboksbloggen)

***** /Vilken höjdare! ... en tät historia som känns både riktigt oförutsägbar och väldigt trovärdig. En stor "tumme upp" till författaren som har ett vasst språk, en jättebra känsla för personbeskrivningar och gedigna kunskaper hur det fungerar på en nyhetsredaktion. (Lyssnarrecension)

© 2017 Storytel Original (Lydbog) ISBN: 9789180241809 © 2017 Storytel Original (E-bog) ISBN: 9789180241816 Originaltitel: Deadline 1

Opdag mere af