50% RABAT I 4 MÅNEDER Aktiver tilbuddet
149 Anmeldelser
3.42
Serie
Del 1 af 24
Sprog
Svensk
Kategori
Historie
Længde
21M

Auschwitz

Forfatter: Orage Oplæser: Håkan Mohede Lydbog

Rudolph Höss anländer till den polska staden Oświęcim i maj 1940 för att skapa ett nytt koncentrationsläger på platsen för övergivna polska armékaserner. Det koncentrationslägret är Auschwitz och den 14 juni samma år anländer den första polska politiska fången till Auschwitz. Regimen är brutal. Mer än hälften av de första 20 000 polacker som skickas till Auschwitz dör inom 18 månader.
Vad var det för slags människor som var kapabla att skapa platsen för det mest omfattande registrerade massmordet i historien, där förfärliga övergrepp var vardag?
Världen har fortfarande svårt att förstå dem som begick hemskheterna i nazisternas utrotningsläger Auschwitz. Laurence Rees har intervjuat krigs­förbrytare från tyska, ryska och japanska läger och han förklarar hur mentaliteten hos många av de tidigare nazistsoldaterna han mötte var annorlunda.

HISTORIA är en serie om historiska händelser och personer som har fängslat och intresserat oss i generationer. I kortare artiklar och reportage får vi en inblick i historiens mest omtalade företeelser och ögonblick.

Ursprungligen publicerad av Orage, i samarbete med BBC.

© 2019 SAGA Egmont (Lydbog) ISBN: 9788726274615

Opdag mere af

Andre kan også lide...