PRØV 30 DAGE GRATIS Aktiver tilbuddet
80 Anmeldelser
3.77
Serie
Del 8 af 9
Sprog
Svensk
Kategori
Historie
Længde
4T 4M

Attentatet mot Hitler

Forfatter: Allt om Historia Oplæser: Håkan Mohede Lydbog og E-bog

Sex gånger försökte tyska officerare döda Hitler under hösten 1943 och sommaren 1944. Sprängmedel i personliga gåvor, attentatsmän beväpnade med handgranater och pistoler, ja till och med självmordsbombare med fickorna fulla av sprängmedel jagade Führern som otvivelaktigt uppfattade faran. Säkerhetsarrangemangen omkring nazistregimens ledare var därför enorma när officeren Claus von Stauffenberg i juli 1944 reste till Hitlers Führerbunker i Ostpreussen för att ta livet av först Adolf Hitler och sedan hela Tredje riket.

Claus von Stauffenberg var inte ensam; han var bara en bricka i en grupp adliga officererares plan för att störta nazisterna och sedan sluta en skonsam fred med britter, ryssar och amerikaner innan Tyskland lades helt i ruiner av de framstormande fienderna. Hur nära var det egentligen att lyckas?

Allt om Historia tar dig med på en banbrytande resa in i det förflutna, så att du kan delta i de största händelserna i historien. Gå tillbaka i tiden - till frontlinjen under andra världskriget, vikarnas härjningar och egyptiernas tillbedjan av gudar. Allt om Historia är för den som vill veta mer om de spännande och dramatiska händelser från det förflutna som präglat världen vi lever i idag.

© 2021 SAGA Egmont (Lydbog) ISBN: 9788728117903 © 2021 SAGA Egmont (E-bog) ISBN: 9788728117699

Opdag mere af

Andre kan også lide...